Facebook: «Μπλοκ» στον Ντόναλντ Τραμπ για 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: «Μπλοκ» στον Ντόναλντ Τραμπ για 2 χρόνια
«Εκτός» Facebook και Instagram θα παραμείνει για δύο χρόνια ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εκτός» Facebook και Instagram θα παραμείνει για δύο χρόνια ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, το απόγευμα της Παρασκευής, η εταιρεία αποφάσισε να «μπλοκάρει» την πρόσβαση του Τραμπ στα προφίλ που διατηρεί στα δύο κοινωνικά δίκτυα, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023.

Όπως αναφέρεται, με το πέρας των 2 ετών, τα οποία μετράνε αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία θα επανεξετάσει την υπόθεση για να κρίνει αν θα επιτραπει εκ νέου η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στο προφίλ του, με κριτήριο τη δημόσια ασφάλεια.

Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος στο κοινωνικό δίκτυο, ο Τραμπ θα βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο για να μην παραβιάσει τους κανονισμούς λειτουργίας της εταιρείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστικε από τα κοινωνικα δίκτυα μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ενώ κατηγορείται για τις επαναλαμβανόμενες, αβάσιμες καταγγελίες του περί εκλογικής νοθείας και τις δηλώσεις του ενθάρρυνσης προς εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «απόλυτη ντροπή» τις αποφάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναστείλουν τη λειτουργία των λογαριασμών του, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε μετά την ανακοίνωση ότι το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατηρεί την απαγόρευση σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανεβάζει μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook και τον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αυτό που το Facebook, το Twitter και η Google έκαναν είναι η απόλυτη ντροπή», γράφει στο δελτίο τύπου.

«Αφαίρεσαν την ελευθερία της έκφρασης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, διότι τρελοί της ριζοσπαστικής αριστεράς φοβούνται την αλήθεια, όμως η αλήθεια θα βγει με κάθε τρόπο, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις αβάσιμες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκλογική νοθεία σημειώθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Ο λαός αυτής της χώρας δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Αυτοί οι όμιλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ πια να τους επιτρέπεται να καταστρέφουν και να αποδεκατίζουν την εκλογική διαδικασία μας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ και Βρετανία ερευνούν τη Facebook για καταχρηστικές πρακτικές διαφήμισης

Έκλεισε οριστικά το blog του Τραμπ - Δημιουργήθηκε ως απάντηση στο ban από τα social media

Ντ. Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή» οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google

gazzetta
gazzetta reader insider insider