Moody's: Credit negative για την Mondelez η εξαγορά της Chipita -Θα αυξήσει τη μόχλευση εάν χρηματοδοτηθεί με χρέος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Credit negative για την Mondelez η εξαγορά της Chipita -Θα αυξήσει τη μόχλευση εάν χρηματοδοτηθεί με χρέος
Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει πως η συναλλαγή θα διατηρήσει τη μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του εκτιμώμενου εύρους για την αξιολόγηση.

Πιστωτικά αρνητική (credit negative) για την Mondelez χαρακτηρίζει η Moody's την εξαγορά της Chipita SA, έναντι σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, τονίζοντας πως η συναλλαγή θα διατηρήσει τη μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του εκτιμώμενου εύρους για την αξιολόγηση.

Υποθέτοντας ότι η εξαγορά χρηματοδοτείται μέσω χρέους και δεν υπάρχουν συνέργειες, εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης, η συμφωνία θα αυξήσει τη μόχλευση χρέους/EBITDA της Mondelez σε σχεδόν πάνω από 4 φορές από 3,8 φορές (στοιχεία έως 31 Μαρτίου). Η εταιρεία λέει πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει μετρητά και νέο χρέος για να χρηματοδοτήσει το deal, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Η αξιολόγηση Baa1 της Mondelez και το σταθερό outlook δεν επηρεάζονται, καθώς η Moody's αναμένει ότι η μόχλευση χρέους/EBITDA θα διαμορφωθεί στο 4 ή κάτω από αυτό εντός 6 με 12 μηνών από την εξαγορά, ενώ η συναλλαγή βελτιώνει τη θέση της εταιρείας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Με την εξαγορά, η Mondelez θα προσθέσει νέες κατηγορίες σνακ στο χαρτοφυλάκιο της, θα βελτιωθούν οι δυνατότητες διανομής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα προϊόντα της Chipita σε άλλες από τις ανά τον κόσμο αγορές της

Όπως σημειώνει η Mondelez, η εξαγορά της Chipita είναι η μεγαλύτερη σε μια σειρά συμφωνιών που έχουν σκοπό να επεκτείνουν την παρουσία της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των σνακ στις ΗΠΑ και διεθνώς. Συνολικά, οι δαπάνες της σε συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν ή ανακοινώθηκαν από τον Απρίλιο του 2020 ανέρχονται σε σχεδόν 4 δισ. δολάρια. Ενώ αυτές οι συμφωνίες μεμονωμένα είναι πιο μικρές, συνολικά αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη, η οποία έχει επίσης συμβάλλει στο να διαμορφώνεται η μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του εκτιμώμενου εύρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το παρασκήνιο της συμφωνίας και η επόμενη μέρα του χρυσού deal Chipita – Mondelez

gazzetta
gazzetta reader insider insider