Η «μυστήρια» κόντρα της Qatar Airways με την Airbus

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «μυστήρια» κόντρα της Qatar Airways με την Airbus
Τα προβλήματα με την Qatar Airways, «θα προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα για την Airbus, με τις αεροπορικές IAG, LatAm και άλλες εταιρείες που έχουμε μετοχικό μερίδιο».

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο CEO της Qatar Airways, Akbar Al Baker, τάχθηκε κατά της Airbus, προειδοποιώντας πως η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ «μπορεί να σταματήσει να δέχεται αεροσκάφη από την κατασκευαστική» εξαιτίας ενός «σοβαρού» ζητήματος, το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο.

«Υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετήσουμε με την Airbus και αν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε, θα αρνηθούμε να λάβουμε τα αεροσκάφη τους», δήλωσε ο Al Baker μιλώντας στο Bloomberg TV και πρόσθεσε πως «προβλήματα με την Qatar Airways, θα προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα για την Airbus, στις σχέσεις της με τις αεροπορικές IAG, LatAm και άλλες εταιρείες που έχουμε μετοχικό μερίδιο».

«Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω ποιο είναι το ζήτημα» δήλωσε ο CEO της Qatar Air ενισχύοντας το μυστήριο γύρω από την κόντρα των δύο εταιρειών, ενώ το ίδιο αποφασισμένη να παραμείνει «μυστικός» ο λόγος φαίνεται και η Airbus.

Η προειδοποίηση ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την κριτική που δέχτηκε η Airbus για την ανεπάρκεια και τα υψηλά λειτουργικά κόστη που απαιτούν τα «γιγάντια» αεροσκάφη A380, αν και σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι αυτός ο λόγος της νέας «τριβής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider