Ο CEO της Moderna συστήνει 3η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο CEO της Moderna συστήνει 3η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού
Ο Στεφέν Μπανσέλ είπε πως η καθυστέρηση 2 ή 3 μηνών στους εμβολιασμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων.

Σύσταση για τη λήψη 3η δόσης του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού από τους πολίτες, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες νόσησης και μετάδοσης του της νόσου, απύθηνε την Κυριακή ο CEO της αμερικανικής φαρμακευτικής, Στέφαν Μπανσέλ.

Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Journal Du Dimanche, ο Μπανσέλ δήλωσε πως «πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μας θα είναι αποτελεσματικό για μια συγκριτικά μεγάλη περίοδο, εκτός εάν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αυξήσουν τον κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να αναμένουμε και να εμβολιάσουμε όλους του πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο με τρίτη δόση του σκευάσματος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα γηροκομεία που έλαβαν την πρώτη δόση στην αρχή του έτους».

Ο επικεφαλής της Moderna ανέφερε ακόμα πως για να προστατευτούν οι αδύναμοι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, όλοι οι ενήλικες και ανήλικες θα πρέπει να λάβουν μια επιπλέον δόση του εμβολίου.

Ο Μπανσέλ πρόσθεσε πως η καθυστέρηση 2 ή 3 μηνών στους εμβολιασμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων και να επιφέρει τέταρτο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer, Moderna, J&J προσφέρουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider