Τράπεζες
11-05-2021 | 10:49

UBS: Σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
UBS: Σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η ελβετική τράπεζα UBS Group φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στους εύπορους πελάτης της. Η UBS εντάσσεται, έτσι, σε μια ολοένα και διογκούμενη λίστα μεγάλων επενδυτικών τραπεζών που ήδη προσφέρουν ή σχεδιάζουν να προσφέρουν κρυπτο-επενδύσεις στους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley, Goldman Sachs και Citigroup. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η τράπεζα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού των προσφορών της. Εξετάζονται και άλλες επενδυτικές επιλογές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίμσατα, ωστόσο η όποια προσφορά θα αντιπροσωπεύει μικρό ποσοστό της συνολικής περιουσίας των πελατών εξαιτίας της μεταβλητότητάς τους, δήλωσαν ανώνυμες πηγές. Κάποιες από τις επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν την επένδυση μέσω μέσω επενδυτικών οχημάτων στο ρόλο του μεσολαβητή.

Σημειώνεται ότι, βάσει συνολικών στοιχείων ενεργητικού, η UBS είναι η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα με συνολικά assets άνω των 1,13 τρισ. δολαρίων. Ακολουθεί η Credit Suisse με assets 992 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.