Spotify: Ο Σουηδός ιδρυτής του θέλει να αγοράσει την Arsenal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spotify: Ο Σουηδός ιδρυτής του θέλει να αγοράσει την Arsenal
O ιδρυτής και CEO του Spotify, ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος Daniel Ek, δήλωσε την πρόθεση του να αγοράσει την αγαπημένη του ομάδα, Arsenal.

O ιδρυτής και CEO του Spotify Daniel Ek, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη πως βλέπει «πολύ σοβαρά» την επιθυμία του να αγοράσει την Arsenal, παρά το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες ορκίζονται πως δεν επιθυμούν να πουλήσουν την ομάδα.

Ο Ek αρχικά διέρρευσε το ενδιαφέρον του να αγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα στο Twitter μετά από την κατάρρευση των σχεδίων δημιουργίας μιας ελίτ και σχισματικής διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από οπαδούς, κυβερνητικά πρόσωπα και άλλες αθλητικές προσωπικότητες.

Η Arsenal ήταν μια από τις ιδρυτικές ομάδες πίσω από το βραχύβιο εγχείρημα που έγινε γνωστό ως European Super League. Εν τέλει, αναγκάστηκε να απολογηθεί στους οπαδούς της για την συμμετοχή της, αναφέροντας σε μια ανακοίνωση πως «δεν ήταν ποτέ στην πρόθεση μας να προκαλέσουμε τόση αναστάτωση».

«Θέλω να κάνω μια πρόταση στους ιδιοκτήτες που θεωρώ πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα κι ελπίζω να με ακούσουν», δήλωσε ο Ek. «Μιλάω πολύ σοβαρά. Έχω εξασφαλίσει και τα κεφάλαια γι’ αυτό», προσέθεσε.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Arsenal Stan Kroenke, ανέφερε σε μια κοινή ανακοίνωση με τον γιο του και επικεφαλής της ομάδας, Josh, την Τρίτη, πως δεν σκοπεύουν να πουλήσουν. Η ανακοίνωση αναγνώρισε τις πρόσφατες «φημολογίες των ΜΜΕ σχετικά με ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς του ποδοσφαιρικού club της Arsenal.

«Παραμένουμε 100% πιστοί στην Arsenal και δεν πουλάμε κανένα μερίδιο της ομάδας», σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Ek, του οποίου η προσφορά λέγεται ότι περιλαμβάνει κάποιους πρώην παίκτες όπως τον Thierry Henry, ισχυρίζεται ότι το ενδιαφέρον εδράζεται στην μακρόχρονη αγάπη του για τους Gunners που τελευταία κέρδισαν την Premier League το 2003-2004.

«Είμαι οπαδός της Arsenal από όταν ήμουν 8 χρονών», δήλωσε ο 38-χρονος πλέον Σουηδός δισεκατομμυριούχος, που ίδρυσε το Spotify το 2006. «H Arsenal είναι η ομάδα μου. Αγαπώ την ιστορία της. Αγαπώ τους παίκτες και φυσικά, αγαπώ τους οπαδούς, κι έτσι όσο το ξανακοιτάζω βλέπω μια τεράστια ευκαιρία να θέσουμε ξανά ένα πραγματικό όραμα για την ομάδα, για να επιστρέψει στις παλιές της δόξες».

Για την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς Kroenke, o Ek είπε: «Δεν περίμενα πως θα συνέβαινε μέσα σε μια νύχτα. Είμαι προετοιμασμένος για μια μεγάλη διαδρομή».

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ετοιμάζω αυτό που θεωρώ μια πολύ λογική προσφορά και να τους την παραδώσω ελπίζοντας πως θα με ακούσουν», προσέθεσε. «Θέλω η ομάδα να τα πάει καλύτερα. Αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider