Τράπεζες
28-04-2021 | 17:28

ΤτΕ: Ξενάγηση στην έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη

Newsroom
Μοιράσου το
Μουσείο Μπενάκη - ΤτΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Tο Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της οδού Πειραιώς επισκέφθηκαν χθες o Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Υποδιοικητής Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης και η Υποδιοικήτρια Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ξεναγήθηκαν στην μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά», που διοργανώνει το Μουσείο με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τους επιμελητές της έκθεσης Μαρία Δημητριάδου και Τάσο Σακελλαρόπουλο.

Μετά την ξενάγηση, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για εμάς και θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Δημητριάδου και τον κ. Σακελλαρόπουλο, ιστορικούς από το Μουσείο Μπενάκη και επιμελητές της έκθεσης, για τη θαυμάσια ξενάγηση. Μέσα σε 2-2.30 ώρες, μας έφεραν πίσω, μας πήγαν στην εποχή του Ρήγα Φεραίου, μετά της Επανάστασης και της εποχής μετά την Επανάσταση μέχρι σήμερα, με έναν τρόπο επιστημονικό, αλλά και συνάμα κατανοητό. Είμαι σίγουρος ότι όσοι έρθετε να δείτε την έκθεση αυτή θα τη χαρείτε και θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα.»

Η έκθεση «1821 Πριν και Μετά» είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση που έχει διοργανώσει το Μουσείο Μπενάκη, καθώς περιλαμβάνει περισσότερα από 1200 αντικείμενα, μέσα από τα οποία παρουσιάζονται εκατό χρόνια ιστορίας, από το 1770 μέχρι το 1870. Πρόκειται δε για την μεγαλύτερη έκθεση για το νεότερο ελληνισμό που έχει παρουσιασθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό μόλις επιτραπεί η λειτουργία των μουσείων της χώρας.

Εικόνα
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.