Tencent, EBRD και Breyer Capital επενδύουν 80 εκατ. δολάρια στη Viva Wallet

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tencent, EBRD και Breyer Capital επενδύουν 80 εκατ. δολάρια στη Viva Wallet
Στόχος η επέκταση υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και η ανάπτυξη νέων μεθόδων πληρωμών.

Χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η neobank, Viva Wallet, η οποία παρέχει χρηματοοικονομικές και πιστωτικές υπηρεσίες πληρωμών προς επιχειρήσεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Η χρηματοδότηση προέρχεται από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την
Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital.

Με την νέα χρηματοδότηση η εταιρεία θα επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού.

Επιπλέον η εταιρεία λανσάρει μια ακόμα υπηρεσία σχετική με τις πληρωμές e-commerce, ονόματι «one-line-of-code-integration» Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκινά τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων δια της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Η εν λόγω υπηρεσίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής εξαγοράς της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί την Vivabank.

«Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τους επενδυτές Τencent, EBRD και Breyer Capital στη Viva Wallet» ανέφερε σχετικά με την πρόσθετη χρηματοδότηση ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης. «Είμαστε βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία των επενδυτών μας και το δίκτυο συνεργατών τους, θα επιταχύνουν το σχέδιο της Viva Wallet για την ενοποίηση του κατακερματισμένου συστήματος πληρωμών στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουμε στους Ευρωπαίους εμπόρους μας, θα τους βοηθήσουν να προσφέρουν στους πελάτες τους μία εύκολη εμπειρία πληρωμών προσαρμοσμένη σε τοπικές παραμέτρους και προτιμήσεις και θα τους απεγκλωβίσει από την ανάγκη συνεχούς συντήρησης παλαιών τερματικών», συμπλήρωσε.

«Η Tencent ενστερνίζεται το όραμα της Viva Wallet να προσφέρει αξία στους πελάτες της μέσα από την καινοτομία. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επέκταση της Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε από πλευράς της η Danying Ma, Managing Director της Tencent Investment. Η

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τη Viva Wallet να επιταχύνει την ανάπτυξη της καινοτόμου υπηρεσίας «Tap On Phone» που αφορά τις πληρωμές σε καταστήματα. Η ψηφιακή μετάλλαξη των επιχειρήσεων είναι στις πρώτες προτεραιότητες της EBRD και είμαστε πραγματικά περήφανοι να βοηθούμε εταιρίες όπως η Viva Wallet, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική τους και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε πως, με τη δύναμη της τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν την ενσωμάτωση, την ανθεκτικότητα και την ισχύ. Είμαστε βέβαιοι ότι η χρηματοδότηση της EBRD, η τεχνογνωσία και η τοπική παρουσία θα βοηθήσουν τη Viva Wallet να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους και να υποστηρίξει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό SME εμπόρων και νεοσύστατων επιχειρήσεων με βελτιωμένες και πρωτοποριακές υπηρεσίες» ανέφερε από πλευράς της η Andreea Moraru, επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βοηθήσουμε τη Viva Wallet να ενοποιήσει το Ευρωπαϊκό
οικοσύστημα πληρωμών σε 23 χώρες. Η Viva Wallet είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη Fintech
βιομηχανία και αναμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τον κόσμο των πληρωμών στην Ευρώπη» σημείωσε ο Jim Breyer της Breyer Capital.

Σημειωτέον ότι η Viva Wallet είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή Neobank που βασίζεται αποκλειστικά στο cloud και διαθέτει γραφεία σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Δημιουργήθηκε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται και προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών αποδοχή card present και card not present, 24 μεθόδων πληρωμής, καθώς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματικές χρεωστικές κάρτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

VivaWallet: Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού χωρίς χαρτιά και μόνο με κωδικούς Taxisnet

Συνεργασία Viafintech με N26 για δωρεάν αναλήψεις μετρητών στα ταμεία των σούπερ μάρκετ Bazaar

Το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν FinTech εφαρμογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider