Εργαζομένοι Amazon: Παράνομες ενέργειες εμπόδισαν την «ελεύθερη και δίκαιη» διεξαγωγή εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαζομένοι Amazon: Παράνομες ενέργειες εμπόδισαν την «ελεύθερη και δίκαιη» διεξαγωγή εκλογών
Το συνδικάτο κατηγορεί την Amazon ότι ασκούσε πίεση στα αμερικανικά ταχυδρομεία να εγκαταστήσουν την κάλπη εντός χώρου της εταιρείας και όχι σε χώρο εκτός του ελέγχου της.

Για παράνομες ενέργειες που εμπόδισαν την «ελεύθερη και δίκαιη» διεξαγωγή των εκλογών, για τη δημιουργία κλαδικής συνδικαλιστικής ομοσπονδίας εργαζομένων κατηγορεί την Amazon η ένωση εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο κατηγορεί την Amazon, με βάση έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του, ότι ασκούσε πίεση στα αμερικανικά ταχυδρομεία να εγκαταστήσουν την κάλπη εντός χώρου της εταιρείας και όχι σε χώρο εκτός του ελέγχου της. Παράλληλα, υπάλληλοι σημειώνουν ότι έλαβαν μέρος σε υποχρεωτικού χαρακτήρα συζητήσεις, ομαδικές και κατά μόνας, όπου στελέχη της εταιρείας μιλούσαν για τους "κινδύνους" για τους εργαζόμενους σε περίπτωση που επέλεγαν να συνδικαλιστούν.

Περίπου 5.800 εργαζόμενοι είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται τελικώς κοντά στο 55%.

Οι εκλογές έκριναν το κατά πόσον οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της στο Bessemer της Αλαμπάμα θα γίνονταν οι πρώτοι που θα εντάσσονταν σε κλαδική συνδικαλιστική ομοσπονδία εργαζομένων σε καταστήματα Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider