Coca-Cola: Πτώση καθαρών εσόδων α' τριμήνου στα 2,25 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coca-Cola: Πτώση καθαρών εσόδων α' τριμήνου στα 2,25 δισ. δολάρια
Καταγράφηκαν έσοδα 9,02 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις εκτιμήσεις στα 8,6 δισ. δολάρια.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινούνται τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 για την Coca Cola, καθώς η Β. Αμερική και η Δ. Ευρώπη δείχνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Ενώ σε επίπεδο όγκου μονάδων συσκευασιών, διεθνώς, υπήρξε «επιστροφή» στα επίπεδα του 2019.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 55 σεντς του δολαρίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wall Street αναμένονταν στα 50 σεντς.

Καταγράφηκαν έσοδα 9,02 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις εκτιμήσεις στα 8,6 δισ. δολάρια.

Ενώ, τα καθαρά έσοδα για το α' τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 2,25 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με τα 2,78 δισ. δολάρια της προηγούμενη χρονιάς.

Οι καθαρές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 5%, στα 9,02 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας της εκτιμήσεις που «έβλεπαν» 8,6 δισ. δολάρια. Τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%, με την Coca Cola να τονίζει πως η ζήτηση σημείωσε βελτίωση κάθε μήνα του τριμήνου, με ώθηση από αγορές, όπως η Κίνα, όπου μειώθηκε η αβεβαιότητα που συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού.

Στον τομέα των ανθρακούχων αναψυκτικών, σημειώθηκε αύξηση του όγκου κατά 4% στο α' τρίμηνο του 2021. Η αύξηση της ζήτησης σε Κίνα και Ινδία βοήθησαν και τους τομείς των χυμών, γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων, όπου σημειώθηκε αύξηση όγκου κατά 3%.

Το μεγαλύτερο πλήγμα σημειώθηκε στους τομείς των προϊόντων καφέ, τσαγιού και αθλητικών ποτών με μείωση όγκου κατά 11%. Μάλιστα, όσον αφορά τον καφέ σημειώθηκε μείωση 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, εξαιτίας των κλειστών καφέ «Costa».

Οι μετοχές της Coca Cola καταγράφουν άνοδο μικρότερη του 1%, πριν το άνοιγμα των αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider