Παλαιό ορυχείο μετατρέπεται σε φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αγγλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παλαιό ορυχείο μετατρέπεται σε φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αγγλία
Το έργο των 8,3 εκατ. λιρών θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 3 μεγαβάτ ενώ θα κατασκευαστούν και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένα παλιό ορυχείο στα βορειοανατολικά της Αγγλίας πρόκειται με τη χρήση βιώσιμων τεχνολογιών να μετασκευαστεί σε φωτοβολταϊκό πάρκο και χώρο αποθήκευσης ενέργειας. Μάλιστα, με τις μετατροπές που σχεδιάζεται να γίνουν, προσδοκάται ότι περισσότεροι από 1.000 μετρικοί τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα εξοικονομούνται ετησίως ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές οι οποίες εξυπηρετούν τη χρήση καθαρής ενέργειας.

Το έργο των 8,3 εκατ. λιρών για τη μετατροπή της αποθήκης Morrison Busty στην περιοχή County Durham θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 3 μεγαβάτ ενώ θα κατασκευαστούν και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η θέρμανση φυσικού αερίου θα αντικατασταθεί από αντλίες θερμότητας, με συσκευές οι οποίες όπως λέει η Energy Saving Trust, «απορροφούν θερμότητα από τον αέρα» ενώ θα αντικατασταθούν οι πόρτες και τα παράθυρα και θα τοποθετηθεί LED φωτισμός.

Ως προς τη χρηματοδότηση τα 5 εκατομμύρια λίρες θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 3,3 εκατομμύρια λίρες από το fund «Invest to Save του County Durham».

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο Carl Marshall, που είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι το έργο θα λειτουργούσε ως εθνικό παράδειγμα και μελέτη περίπτωσης για το πως μπορεί να μετατραπεί μια αποθήκη με τεχνολογίες οι οποίες θα της επιτρέπουν ουσιαστικά να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα.

Η αποθήκη, που βρίσκεται στο χωριό Annfield Plain, η ιστορία της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920, όπου τότε ήταν γνωστή ως Morrison Busty Colliery. Το ανθρακωρυχείο έκλεισε το 1973.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider