Ελλάκτωρ: Επιστολή των Μπάκου-Καϋμενάκη προς Reggeborgh-Μπόμπολα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Επιστολή των Μπάκου-Καϋμενάκη προς Reggeborgh-Μπόμπολα
Η επιστολή εστάλη εν όψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης του ομίλου στις 2 Απριλίου.

Ανοικτή επιστολή προς Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα απέστειλε η Greenhill Investment Limited των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου (που διαθέτουν το 25,58% της Ελλάκτωρ) με την οποία ζητά τη διεύρυνση του πενταμελούς ΔΣ της Ελλάκτωρ σε 11 μέλη. Η επιστολή εστάλη εν όψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης του ομίλου στις 2 Απριλίου.

Ειδικότερα, η επιστολή της Greenhill Investment Limited επισημαίνει:

«Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.

Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Δ.Σ. ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας εκφράζει και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρίας που προσβλέπουν στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider