Τα σχέδια για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα σχέδια για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με κομμωτήρια και λιανεμπόριο
Από τα σενάρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, φαίνεται πως εξετάζεται σοβαρά, εκείνο της άρσης των περιοριστικών μέτρων σταδιακά σε δύο φάσεις έως το τέλος Μαρτίου.

Στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Υγειονομικής Επιτροπής με τη συμμετοχή ειδικών και κυβέρνησης, στρέφει το βλέμμα ο εμπορικός κόσμος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναμένουν οι επαγγελματίες για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Από τα σενάρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, φαίνεται πως εξετάζεται σοβαρά, εκείνο της άρσης των περιοριστικών μέτρων σταδιακά σε δύο φάσεις έως το τέλος Μαρτίου, αρχής γενομένης από δραστηριότητες που εκτιμάται ότι δεν προκαλούν μεγάλη αύξηση της κινητικότητας. Έτσι, σύμφωνα και με πληροφορίες που επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ενδεχομένως να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων και ίσως και του λιανεμπορίου με την επαναφορά της μεθόδου click away ώστε σε δεύτερη φάση, μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 29 Μαρτίου, να επιτραπεί και η είσοδος των καταναλωτών εντός των καταστημάτων για τις αγορές τους.

Έτοιμο εξάλλου να τεθεί σε λειτουργία είναι και το 13032, ο νέος πενταψήφιος αριθμός που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις αγορές σε εμπορικά καταστήματα. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στους καταναλωτές την αποστολή ενός sms την ημέρα και επομένως μία μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα με παράλληλο χρονικό περιορισμό για τις αγορές, ώστε να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι η Υγειονομική Επιτροπή, με τη συμμετοχή ειδικών και κυβέρνησης, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί στις 10.00

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στο λιανεμπόριο – Η κρίσιμη εβδομάδα και οι ημερομηνίες - ορόσημο

Εκτάκτως αύριο η Επιτροπή - Θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης του σταδιακού ανοίγματος

Στ. Πέτσας: Πάμε σε σταδιακό άνοιγμα από τέλη Μαρτίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider