Α. Πατέλης: Ο τουρισμός μετά την πανδημία θα ανακάμψει γρήγορα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Πατέλης: Ο τουρισμός μετά την πανδημία θα ανακάμψει γρήγορα
Σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα στη Washington Post o Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, έκανε μια σύγκριση μεταξύ της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης προσέγγισης για τις κρατικές ενισχύσεις για την απασχόληση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ελληνικό τουρισμό.

Την αισιοδοξία του για την ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία δήλωσε σήμερα, o Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού και επιπλέον, έκανε μια σύγκριση μεταξύ της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης προσέγγισης για τις κρατικές ενισχύσεις για την απασχόληση, σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα στη Washington Post.

«Αυτό που τείνουν να κάνουν οι ΗΠΑ ιστορικά είναι να αντιστέκονται στις δαπάνες κατά τη διάρκεια των καλών εποχών, αλλά συχνά ξοδεύουν πολύ περισσότερα από ό, τι οι άλλοι κατά τη διάρκεια των κακών εποχών», δεδομένου ότι το δίχτυ προστασίας της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι τόσο ισχυρό όσο στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Πατέλης.

Η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ στην προσέγγιση είναι εμφανής. Ο κ. Πατέλης θεωρεί ότι στην Ευρώπη η γενική φιλοσοφία συμπυκνώνεται στην υποστήριξη της απασχόλησης και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ στις ΗΠΑ η προσέγγιση είναι να στηριχθεί το εισόδημα των ανθρώπων μέσω επιδομάτων ανεργίας, αφού όμως έχει επιτραπεί η δυνατότητα να απολύονται οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Πατέλης βοήθησε στον προσανατολισμό των κυβερνητικών προσπαθειών που έκανε η χώρα μας, η οποία εξαρτάται από τον τουρισμό, σε ένα χρόνο χωρίς τουρισμό, κι έτσι η δήλωσή του έχει σημασία. Ο κ. Πατέλης, λοιπόν, δήλωσε αισιόδοξος: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ο τουρισμός μετά την πανδημία θα ανακάμψει γρήγορα. Δεν θα ήταν πραγματικά λογικό να αφήσουμε τις επιχειρήσεις να αποτύχουν και να απολυθούν οι εργαζόμενοι» και έτσι «επιλέξαμε εξαρχής να αποφύγουμε την αναταραχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider