Συζητήσεις για deal στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Η Μ. Λάτση φέρεται να αγοράζει ποσοστό των Ολλανδών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συζητήσεις για deal στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Η Μ. Λάτση φέρεται να αγοράζει ποσοστό των Ολλανδών
Πληροφορίες για διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο «τρίγωνο» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, family office της Μαριάννας Λάτση και Reggeborgh Invest, με την τελευταία να φέρεται πωλητής μέρους ή συνόλου της μετοχικής θέσης (30,2%) που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πληροφορίες για ραγδαίες μετοχικές εξελίξεις στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που έμμεσα αφορούν και στην Ελλάκτωρ, κυκλοφορούν από το πρωί στην αγορά.

Ειδικότερα, σχετίζονται με διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο «τρίγωνο» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, family office της Μαριάννας Λάτση και Reggeborgh Invest, με την τελευταία να φέρεται πωλητής μέρους ή συνόλου της μετοχικής θέσης (30,2%) που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αγοράζει η κ. Λάτση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις και θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως από τις δύο πλευρές, Ολλανδούς αλλά και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δεν υπάρχει πληροφόρηση επίσημη ούτε σχόλιο.

Εφόσον οι πληροφορίες γίνουν και... πράξη, σε συνδυασμό με την είσοδο της Μαριάννας Λάτση στον όμιλο, αυτό αφενός αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ισχυρό άντρα του ομίλου, αφετέρου δίνει λύση σε τυχόν προβλήματα που θα δημιουργούσε η συμμετοχή των Ολλανδών στις δύο εταιρείες και σε συμμετοχή σε διαγωνισμούς, καθώς ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργεί ευρύτερο έλεγχο.

Οι εξελίξεις μάλλον συνδέονται με την τάση της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ. Για την ώρα, το ολλανδικό fund ελέγχει επισήμως 14,1% στην Ελλάκτωρ, εκκρεμεί το θέμα της option του Λ. Μπόμπολα (σχεδόν 12,5%) αλλά και η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου. Προφανώς, η πλευρά των Ολλανδών προσεχώς θα αυξήσει τη συμμετοχή του στην Ελλάκτωρ αν και μένει να φανεί σε ποιο ποσοστό και αν θέλει να εμπλακεί σε μια δημόσια πρόταση.

Σημειώνεται πως εν μέσω των πληροφοριών, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύεται 1,7%, ενώ η Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 10,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider