Norsk Hydro: Συμφωνία €1,38 δισ. για την πώληση assets στην KPS

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Norsk Hydro: Συμφωνία €1,38 δισ. για την πώληση assets στην KPS
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Norsk Hydro, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο, πουλά τη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας αλουμινίου στην εταιρεία private equity KPS Capital Partners για να βελτιώσει την κερδοφορία της καθώς εστιάζει σε προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Norsk Hydro, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο, πουλά τη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας αλουμινίου στην εταιρεία private equity KPS Capital Partners για να βελτιώσει την κερδοφορία της καθώς εστιάζει σε προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Hydro θα πουλήσει τη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει 7 εργοστάσια και περίπου 5.000 εργαζόμενους στην KPS αντί τιμήματος 1,38 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο ενός 5ετούς πλάνου που παρουσιάσε το περασμένο έτος, η νορβηγική αλουμινοπαραγωγός στοχεύει να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην ανακύκλωση, τις ΑΠΕ και τις μπαταρίες καθώς η όρεξη των καταναλωτών για πράσινα προϊόντα διογκώνεται. Η πώληση της δραστηριότητας επεξεργασίας αλουμινίου θα τη βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της κερδοφορίας έως το 2025 και θα διασφαλίσει τις ευρύτερες προοπτικές της εταιρείας, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πρώτο AI Μουντιάλ και η νέα εποχή του ποδοσφαίρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider