Αναβιώνουν τα «Αστέρια Γλυφάδας» στο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Χρηματοδοτική και κατασκευαστική εκκίνηση για το 5άστερο project

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβιώνουν τα «Αστέρια Γλυφάδας» στο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Χρηματοδοτική και κατασκευαστική εκκίνηση για το 5άστερο project
Μια εμβληματική τουριστική επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που συνδέεται με την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μια εμβληματική τουριστική επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που συνδέεται με την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το 5άστερο project των 127 δωματίων προχωρά τόσο χρηματοδοτικά, μετά και την πρόσφατη εξασφάλιση σχετικής άδειας από το υπουργείο Ανάπτυξης για το πολυτελές συγκρότημα εστίασης, ψυχαγωγίας και τουρισμού, όσο και κατασκευαστικά, με τον όμιλο Μυτιληναίου να έχει ήδη ξεκινήσει αρχικές εργασίες.

Έχει δε το ενδιαφέρον του ότι το project στα Αστέρια Γλυφάδας αποτελεί ένα ακόμα «ψηφιδωτό στο παζλ» της ευρύτερης ανάπλασης της Αττικής Ριβιέρας. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την ανακατασκευή του εμβληματικού και ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, εκκρεμούν η οικιστική επένδυση των Hines/Henderson Park στη Βούλα, το camping 5 αστέρων στην περιοχή της Βούλας (επένδυση άνω των 15 εκατ. ευρώ, από την Grivalia) και άλλα σχέδια. Βέβαια, σημαίνοντα και προφανώς κυρίαρχο ρόλο θα έχει η mega επένδυση της Lamda Development (και των συνεργατών της ανά τομέα) στο Ελληνικό που θα αλλάξει την εικόνα στα Νότια προάστια και θα αναμορφώσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο.

Η επένδυση της εταιρείας «Ναυσικά Α.Ε.», που προωθεί ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Grivalia, του ομίλου Eurobank, εγκρίθηκε προς τα τέλη Φεβρουαρίου από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξή της στον «τρίτο κύκλο Γενικής Επιχειρηματικότητας», με τον προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου να ανέρχεται σε 43,28 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα χορηγήσει φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 4,33 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η συνολική ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται στο 10% επί του σχεδίου.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει κατασκευαστικές εργασίες με τον όμιλο Μυτιληναίου να έχει αναλάβει μέρος από τις προκαταρκτικές εργασίες ως προς το τεχνικό κομμάτι. Να σημειωθεί ότι η εμπλοκή του ομίλου Μυτιληναίος στο project σχετίζεται με το μέρος του κατασκευαστικού αντικειμένου, ενώ γενικότερος στόχος είναι το φετινό καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι πρώτες εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, άλλωστε, ήδη τα σχέδια σε έναν βαθμό έχουν καθυστερήσει, ενώ ο ευρύτερος χρονικός ορίζοντας της πλήρους λειτουργίας της επένδυσης έχει τεθεί για το καλοκαίρι του 2022. Υπογραμμίζεται ότι κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην έκταση.

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, το εργοτάξιο στα Αστέρια Γλυφάδας επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, όπως έγραψε στο twitter ο υπουργός: «Επισκέφτηκα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia κ. Χρυσικό, το εργοτάξιο στα Αστέρια Γλυφάδας. Η εμβληματική αυτή επένδυση θα αλλάξει μαζί με το Ελληνικό όλο το τοπίο του παραλιακού μετώπου της Αθήνας και προχωρά γρήγορα».

Η πρώτη φάση του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενίσχυση των κτηριακών σκελετών. Η δεύτερη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει σε βάθος χρόνου, σε συνέχεια της εξασφάλισης της έγκρισης του ΚΑΣ (πέρυσι τον Οκτώβριο), αφορά την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Η έκταση στα Αστέρια Γλυφάδας περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia, ύστερα από την απόκτηση τον Μάρτιο του 2018, του 80% της εταιρείας «Ναυσικά Α.Ε.» που έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081. Το υπολειπόμενο ποσοστό 20% παραμένει υπό τον έλεγχο της οικογένειας Παπαθεοχάρη, με το ακίνητο να ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider