Προθεσμία για πληρωμές έως τις 22 Φεβρουαρίου δίνει στους Έλληνες εμπόρους η ΝΙΚΕ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προθεσμία για πληρωμές έως τις 22 Φεβρουαρίου δίνει στους Έλληνες εμπόρους η ΝΙΚΕ

Προθεσμία έως τις 22 Φεβρουαρίου προκειμένου να «εξοφλήσουν πλήρως κάθε εκπρόθεσμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό» της εταιρείας», δίνει η ΝΙΚΕ στους πελάτες χονδρικής στο δίκτυό της στην Ελλάδα.

Η εταιρεία σημειώνει μάλιστα ότι «δυστυχώς, θα πρέπει να ακυρώσει τις παραγγελίες της σεζόν FA21 ή/και να αναστείλει την εισροή περαιτέρω FA21& HO21 παραγγελιών στην περίπτωση που υπάρχει εκπρόθεσμο ποσό στην καρτέλα σας την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021».

Αναλυτικά στην επιστολή που γνωστοποιήθηκε στους Έλληνες εμπόρους και μάλιστα σε μία περίοδο που τα καταστήματα είναι κλειστά, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «η Nike θα δέχεται όλες τις μελλοντικές παραγγελίες για τη σεζόν HO21 μόνο από πελάτες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις πληρωμών τους. Για να διασφαλίσετε ότι οι παραγγελίες σας για τις σεζόν FA21 & HO21 θα επιβεβαιωθούν και θα γίνουν τελικά αποδεκτές (έξι εβδομάδες πριν από την αποστολή των προϊόντων), η Nike σας παρέχει πλέον την τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσετε πλήρως κάθε εκπρόθεσμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό της Nike το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Η Nike θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την παραλαβή των παραγγελιών σας και να προχωρήσει τελικά στην αποδοχή τους μόνο όταν δεν υπάρχουν εκπρόθεσμα οφειλόμενα ποσά στην καρτέλα σας. Δυστυχώς, η Nike θα πρέπει να ακυρώσει τις παραγγελίες της σεζόν FA21 ή/και να αναστείλει την εισροή περαιτέρω FA21& HO21 παραγγελιών στην περίπτωση που υπάρχει εκπρόθεσμο ποσό στην καρτέλα σας την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως πάντα, για οποιαδήποτε ανάγκη σε προϊόντα της σεζόν FA21& HO21, θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε άμεση παραγγελία μέσω του nike.net, την οποία η Nike θα σας παραδώσει ως συνήθως. Πριν υποβάλετε τις παραγγελίες σας για τη σεζόν FA21& HO21, η Nike συνιστά να διερευνήσετε τον πιθανό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας.

Επισκεφτείτε το nike.net για μια πλήρη και ενημερωμένη επισκόπηση των τιμολογίων σε εκκρεμότητα, την κατάσταση των εκκρεμών παραγγελιών σας και για τυχόν άλλες προσαρμογές παραγγελίας που ισχύουν για εσάς.

Τέλος, η Nike θα ήθελε να σας υπενθυμίσει ότι ενδέχεται να διαπιστώσετε ορισμένες καθυστερήσεις και ανακρίβειες όσον αφορά την επιβεβαίωση των παραγγελιών ή/και τις προγραμματισμένες παραδόσεις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την επαρκή ροή προϊόντων προς εσάς».

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση προσφυγής από τους Έλληνες εμπόρους

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γράψει το insider.gr, περίπου 100 Έλληνες επιχειρηματίες που συνεργάζονται με τη ΝΙΚΕ, ετοιμάζονται να προσφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο μετά την απόφαση της εταιρείας να διακόψει αιφνιδίως τη μεταξύ τους συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η προσφυγή αναμένεται να κατατεθεί από δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως, όπως αναφέρουν οι Έλληνες συνεργάτες της εταιρείας, τους ανακοινώθηκε με επιστολή, η απόφαση των Nike European Netherlands B.V. Και Νike Hellas L.t.d με την οποία τους ενημερώνουν για την «χωρίς αιτιολογία διακοπή της επιχειρηματικής συνεργασίας την 31η Μαϊου του 2022» και για λόγους, όπως αναφέρεται στην επιστολή «στρατηγικής».

Σε ανακοίνωση της ΝΙΚΕ πάντως που ακολούθησε, σχετικά με το μέλλον των καταστημάτων της στην Ελλάδα επισημαίνεται ότι, «στο πλαίσιο της στρατηγικής «Consumer Direct Acceleration» που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της NΙΚΕ (το Nike.com και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας».

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγή κατά της ΝΙΚΕ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ετοιμάζουν Έλληνες έμποροι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider