Η ανακοίνωση της ΝΙΚΕ για τα καταστήματα στην Ελλάδα - Τι λένε οι Έλληνες έμποροι

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανακοίνωση της ΝΙΚΕ για τα καταστήματα στην Ελλάδα - Τι λένε οι Έλληνες έμποροι

Σε ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον της στην Ελλάδα προχώρησε η NΙΚΕ μετά το ζήτημα που προέκυψε με την επιστολή που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες η Nike European Netherlands B.V. σε περίπου 100 Έλληνες επιχειρηματίες ανακοινώνοντας την απόφαση να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία.

Όπως είχε γράψει το insider.gr την Παρασκευή, οι Έλληνες επιχειρηματίες ετοιμάζονται να προσφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, καθώς κάνουν λόγο για «χωρίς αιτιολογία διακοπή της επιχειρηματικής συνεργασίας την 31η Μαϊου του 2022» και τονίζουν ότι οι ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη NIKE, ήταν «απόλυτα καθαρές» και δεν υπήρχε από πλευράς του καμία παράβαση των όρων συνεργασίας, αντίθετα εν μέσω κορονοϊου και με κλειστά καταστήματα ανταποκρίνονταν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από την ανακοίνωση της NIKE, δεν προκύπτει φυσικά ότι αποχωρεί από τη χώρα μας, αλλά όπως επισημαίνεται, «στο πλαίσιο της στρατηγικής «Consumer Direct Acceleration» που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της NΙΚΕ (το Nike.com και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας».

Η απάντηση των Ελλήνων εμπόρων

Όπως επισημαίνουν πάντως στο insider. gr Έλληνες έμποροι που συνεργάζονται με την εταιρεία, με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η άποψη τους περί αθέμιτου ανταγωνισμού, με την εταιρεία ουσιαστικά να δημιουργεί με αυτό τον τρόπο ένα «κενό» στην Ελλάδα το οποίο θα καλυφθεί στη συνέχεια με άλλους συνεργάτες οδηγώντας σε αδιέξοδο δεκάδες καταστήματα που είχαν προϊόντα της εταιρείας. Τονίζουν επίσης ότι η διαδικασία της προσφυγής βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να κατατεθεί από δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider