Στην ΑΜΚ της Optima Bank με 4 εκατ. ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΑΜΚ της Optima Bank με 4 εκατ. ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στήριξη για ακόμη μία φορά στις ελληνικές τράπεζες, αναμένεται να δώσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής Τράπεζας (ενδεικτικά έχει συμμετάσχει σε ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς και της Attica Bank), καθώς ως Όμιλος διαχρονικά στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, όποτε της έχει ζητηθεί να συμμετάσχει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η διαχρονική στήριξη που παρέχει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις ελληνικές τράπεζες είναι εμφανής και από το γεγονός ότι διατηρεί, αδιαλείπτως, όλα τα διαθέσιμά του αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η Optima Bank, της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ, με προοπτική την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο στα τέλη του 2022 ή αρχές του 2023. Η Motor Oil έχει μεταβιβάσει σε μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη ποσοστό άνω του 50% των μετοχών και θα παραιτηθεί της συμμετοχής της στην ΑΜΚ της Τράπεζας. Όλα τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα ασκήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση. Το υπόλοιπο περίπου 50% της ΑΜΚ θα καλυφθεί από επενδυτές και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είχε σταλεί στα στελέχη της Optima τον Δεκέμβριο, αναφερόταν ότι έχει βρεθεί η ομάδα των επενδυτών που, σε συνεννόηση με τους βασικούς μετόχους, θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ποσό περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Optima επιδιώκει να ενισχύσει τις χορηγήσεις δανείων και τις πηγές εσόδων της, με στόχο την επίτευξη πολύ βελτιωμένων επιδόσεων από το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider