Alpha Bank: Σε holding οι θυγατρικές εξωτερικού - Το α΄τρίμηνο 2021 ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Σε holding οι θυγατρικές εξωτερικού - Το α΄τρίμηνο 2021 ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός

Την πλήρη μορφή του θα έχει λάβει το οργανωτικό σχήμα της Alpha Bank μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021, καθώς «τρέχουν» οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του hive – down, την ολοκλήρωση της πώλησης της Cepal και του χαρτοφυλακίου Galaxy στην Davidson Kempner (εκτιμάται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου) και των διαδικασιών για την ένταξη της τιτλοποίησης στον «Ηρακλή».

Χθες, η Alpha Bank ολοκλήρωσε μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, εντάσσοντας υπό την ομπρέλα μιας νέας Εταιρείας Συμμετοχών τις θυγατρικές της στο εξωτερικό. Η νέα holding company θα υπάγεται στην νέα Τράπεζα Alpha Bank που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού (hive – down).

Υπενθυμίζεται ότι αυτός προβλέπει τη μετατροπή της εισηγμένης (σημερινή Alpha Bank) σε holding και την απόσχιση και εισφορά του συνόλου σχεδόν των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, σε μια νέα τραπεζική θυγατρική (νέα Alpha Bank). Στην νέα Alpha Bank θα υπάγεται η holding των θυγατρικών εξωτερικού.

Ειδικότερα, με την τελευταία της κίνηση εσωτερικού μετασχηματισμού που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια, η Alpha Bank ενοποιεί κάτω από μια 100% θυγατρική holding εταιρία τις διεθνείς εταιρίες του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα τις Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus και Alpha Bank Albania.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάδειξη αξίας στον Όμιλο και εν τέλει στη μετοχή της Τράπεζας.

Μέσω της αναδιοργάνωσης αυτής η Alpha Bank φαίνεται ότι επιδιώκει στρατηγικές ευελιξίες και «ξεκλείδωμα» αξίας, αξιοποιώντας τις πολύ δυνατές παρουσίες της σε Ρουμανία και Κύπρο και προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, στην ανάδειξη της αξίας τους και στη συνακόλουθη αποτίμηση των δραστηριοτήτων του εξωτερικού από την αγορά.

Η συγκεκριμένη αναδιοργάνωση έλαβε όλες τις εποπτικές και λοιπές εγκρίσεις και η ολοκλήρωσή της συμπίπτει χρονικά με τη θετική κατάληξη του Project Galaxy, που θα σηματοδοτήσει την δεύτερη φάση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider