Έρχονται νέα καταστήματα ΙΚΕΑ – Το πρώτο τον Οκτώβριο στον Πειραιά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται νέα καταστήματα ΙΚΕΑ – Το πρώτο τον Οκτώβριο στον Πειραιά
Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά και οι επόμενες επενδύσεις.

Το πρώτο μικρού μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Οκτωβρίου στον Πειραιά στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης καταστημάτων που σχεδιάζει ο όμιλος Fourlis. Πρόκειται για μεσαίου (5.000-10.000 τ.μ) και μικρού (1.000-2.000 τ.μ) μεγέθους καταστήματα τα οποία λειτουργούν εντός του αστικού ιστού, σε αντίθεση με τα κλασικά μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ και τα οποία αναμένεται να αναπτυχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει στο insider.gr o Γιώργος Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis, το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ θα λειτουργήσει σε χώρο 2.000 τ.μ στην οδό Γούναρη στον Πειραιά και θα διαθέτει accessories αλλά και μικρότερα έπιπλα.

«Από τα δημογραφικά στοιχεία που είχαμε στη διάθεση μας προκύπτει ότι οι κάτοικοι του Πειραιά δεν μετακινούνται εύκολα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στο κατάστημα στον Κηφισό και γι΄αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή» σημειώνει ο κ. Αλεβίζος.

Έρχονται και νέα μικρού και μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ

Στα πλάνα του Ομίλου μετά τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος είναι να δρομολογηθεί η δημιουργία ακόμη δύο της ίδιας φιλοσοφίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως ακόμη και στα τέλη του 2021.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αλεβίζος γίνονται οι ήδη απαραίτητες κινήσεις καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν και οι κατάλληλοι χώροι στα κέντρα των πόλεων ώστε να στεγάσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το πρώτο «μεσαίου μεγέθους» κατάστημα ΙΚΕΑ, θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στον τρέχοντα μήνα στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας ενώ και αυτού του τύπου καταστήματα σχεδιάζεται να έρθουν και στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Η «μάχη» του σπιτιού για τρεις κολοσσούς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider