H Alpha Bank επιβεβαιώνει την αίτηση υπαγωγής του Galaxy στον Ηρακλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Alpha Bank επιβεβαιώνει την αίτηση υπαγωγής του Galaxy στον Ηρακλή
Η υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Galaxy αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού Σχεδίου που ανακοίνωσε η Alpha Bank το Νοέμβριο του 2019.

Την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στον «Ηρακλή» ανακοίνωσε και επίσημα η Alpha Bank.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Alpha Bank επιταχύνει την υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy «Galaxy», η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού της Σχεδίου που ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank υπέβαλε αίτηση υπαγωγής βάσει του ν.4649/2019 στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής», για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ και 5,7 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Η αίτηση αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 3,04 δισ. ευρώ. Η αίτηση για το Galaxy IV θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider