Στυλό μαριχουάνα και μη αλκοολούχα ποτά αντί για … Silicon Valley

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλό μαριχουάνα και μη αλκοολούχα ποτά αντί για … Silicon Valley
Η επιτυχία στην αγορά μπορεί να επέλθει και έξω από τα «σύνορα» της τεχνολογίας.

Tα στυλό μαριχουάνας, τα μη αλκοολούχα ποτά και το γάλα βρώμης αποτελούν πηγή έμπνευσης για start ups οι οποίες κάνουν χρυσές δουλειές και καταρρίπτουν τον κανόνα ότι startups και Silicon Valley πάνε «χέρι χέρι».

Η επιτυχία στην αγορά μπορεί να επέλθει και έξω από τα «σύνορα» της τεχνολογίας, όπως αποδεικνύεται από έρευνα της εταιρείες συμβούλων Intrbrand, η οποία ανέλυσε περισσότερες από 200 μάρκες με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας δεδομένα αποτίμησης αγοράς από το PitchBook. Η εταιρεία συμβούλων εξέτασε επίσης τι λένε οι καταναλωτές για αυτές τις μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης Infegy.

Οι «πρωταγωνίστριες»

Οι εταιρείες Dosist, Seedlip και Oatly αποτελούν επωνυμίες οι οποίες τείνουν να γίνουν mainstream, και αυτό οι περισσότερες από αυτές θα το καταφέρουν χωρίς να έχουν κάνει κάποια «τεχνολογική αρχή» στην Silicon Valley.

Η εταιρεία Dosist με έδρα το Λος Άντζελες, παράγει στυλό … μαριχουάνας και επιτρέπει στους χρήστες της να λαμβάνουν διακριτικά συγκεκριμένες και μετρημένες δόσεις κάνναβης.

Η Seedlip, η οποία ιδρύθηκε στο Λονδίνο παράγει μη αλκοολούχα ποτά και στοχεύει σε εστιατόρια με αστέρι Michelin. Όπως αναφέρει η έκθεση, καθώς οι καταναλωτές αποκτούν όλο και μεγαλύτερη συνείδηση ως προς την υγιεινή διατροφή, το μέγεθος της αγοράς αυξάνεται.

Η σουηδική εταιρεία γάλακτος βρώμης Oatly υπήρχε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μόλις το 2016 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ εναλλακτικές λύσεις όπως το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την …βιωσιμότητα.Έχει συνεργασία με τα Starbucks της Κίνας, κάτι το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρική σχέση της στην Ασία μέχρι σήμερα σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider