Αντιμέτωπη με την πτώχευση είναι η Brooks Brothers

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπη με την πτώχευση είναι η Brooks Brothers
Μετά από 200 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας η Brooks Brothers βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ζήτημα χρόνου θεωρείται πλέον η κήρυξη πτώχευσης της διάσημης εταιρείας ενδρικής ένδυσης, Brooks Brothers, μετά από σχεδόν 200 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι φήμες για κακή οικονομική κατάσταση και για αναζήτηση αγοραστή κυκλοφορούν εδώ και μήνες στον επιχειρηματικό κόσμο, όμως πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, η εταιρεία να κηρύξει χρεοκοπία, ακόμα και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Fox Business.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση και να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της, ενώ έχει γίνει γνωστό πως ο CEO της, ο 63χρονος ιταλός επιχειρηματίας Κλαούντιο Ντελ Βέκιο, προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα P.J. Solomon, ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες πώλησης ή το σενάριο της χρεοκοπίας της.

Δύσκολη περίοδος για το ιστορικό brand

Η εταιρεία Solitaire Partners βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Brooks Brothers για να υποβάλει προσφορά μόλις γίνει η πιθανή κατάθεση πτώχευσης.

Η Brooks Brothers από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η εταιρεία θα υποβάλει πτώχευση. Σε μια δήλωση προς το FOX Business, η εταιρεία είπε: «Κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης, η Brooks Brothers διερευνά με συνέπεια διάφορες στρατηγικές επιλογές για να τοποθετήσει την εταιρεία σε ανάπτυξη και επιτυχία. Η εταιρεία δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει αυτή τη στιγμή».

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider