Τράπεζες
07-07-2020 | 10:22

Διοικητικό «λίφτινγκ» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Βάσω Αγγελέτου
Μοιράσου το
Διοικητικό «λίφτινγκ» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο εκσυγχρονισμός της διοικητικής δομής στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι το στοίχημα του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα για τη δεύτερη θητεία του που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου μήνα.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αποκαλύπτουν στο insider.gr ότι το έργο της διοικητικής αναδιοργάνωσης ανέλαβε ο παγκόσμιος οργανισμός συμβούλων σε θέματα οργανωτικής δομής KornFerry.

Στόχος είναι να καταγραφούν τα best practices των κεντρικών τραπεζών διεθνώς και με βάση αυτά να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής κεντρικής τράπεζας που διατηρεί την ίδια δομή από το 1928. Το χρονοδιάγραμμα του project προβλέπει δύο έτη για τον σχεδιασμό των αλλαγών και τον διπλάσιο περίπου χρόνο για την ολοκλήρωση του συνολικά -όσο δηλαδή θα διαρκέσει και η δεύτερη θητεία του διοικητή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο μετασχηματισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχει κεντρικό άξονα την αξιοποίηση του προσωπικού. Ήδη, έχει σταλεί και στους 1890 εργαζομένους της Τράπεζας ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο της έρευνας κουλτούρας που διεξάγεται προκειμένου να διερευνηθούν οι αντιλήψεις και ανάγκες του προσωπικού.

Στις 3 Ιουλίου η έρευνα ολοκληρώθηκε και εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αποτελεσμάτων τα οποία θα αξιοποιηθούν στο «λίφτινγκ» της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.