ΗΠΑ: Το 24% των εργαζομένων «προτιμάει» την τηλεργασία (Πίνακες)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το 24% των εργαζομένων «προτιμάει» την τηλεργασία (Πίνακες)
Την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την άμεση επαναφορά της οικονομίας, πολλοί είναι αυτοί που «ψηφίζουν» τη διατήρηση της τηλεργασίας. 

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κληθεί να εργαστούν από το σπίτι τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την άμεση επαναφορά της οικονομίας, πολλοί είναι αυτοί που «ψηφίζουν» τη διατήρηση της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με το CNBC, για όσους έχουν τη δυνατότητα και δεν επηρεάζεται αρνητικά η οικονομική τους κατάσταση, το μοντέλο της τηλεργασίας φαίνεται να είναι πιο θελκτικό και το «προτιμούν».

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του CNBC και του Change Research, περίπου το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα προτιμούσε να συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι, καθολικά ή ως επί το πλείστον, ακόμα και μετά την αναστολή των μέτρων προστασίας.

Τι αλλαγές έφερε ο κορονοϊός και η τηλεργασία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα:

Μία σημαντική πλειοψηφία, ήτοι το 60% των ερωτηθέντων εργαζομένων, δηλώνει πως είναι το ίδιο ή περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους από το σπίτι, σε σχέση με την παραγωγικότητα τους στον επίσημο χώρο εργασίας τους. 

Μία μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των εργαζομένων που απασχολούνται με όρους τηλεργασίας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές «απώλειες» στην οικονομία, στον οικονομικό κλάδο και στις τιμές των ακινήτων, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις θα επέλεγαν τη μείωση των εξόδων τους, νοικιάζοντας ή αγοράζοντας μικρότερους επαγγελματικούς χώρους. 

Τα δεδομένα όμως δείχνουν και ένα μεγάλο χάσμα στα μισθολογικά δεδομένα των ερωτηθέντων. 

  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν έως 50.000 δολάρια ετησίως, μόνο το 24% μπορεί να εργαστεί από το σπίτι.
  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν από 50.000  έως 100.000 δολάρια ετησίως, μπορεί να εργαστεί από το σπίτι το 36%.
  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν από 100.000 δολάρια  ή περισσότερα ετησίως, μπορεί να εργαστεί από το σπίτι το 46%.

Το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θέλει να συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι, σε μόνιμη βάση ή ως επί το πλείστον, ακόμα και μετά την αναστολή των περιοριστικών μέτρων.

Το 55% σχεδιάζει να επιστρέψει στον προηγούμενο ρυθμό εργασίας, ενώ το 20% δηλώνει πως δεν είναι σίγουρο.

Το 42% των ερωτηθέντων εργάζονται πλέον από το σπίτι, ένα ποσοστό που έφτανε μόλις στο 9% πριν τον κορονοϊό.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:16

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Μασσαλίας και Πειραιά

10:14

Πιερρακάκης: «Οι άνθρωποι της γενιάς μου θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, ακόμη γρηγορότερα και ακόμη καλύτερα»

10:04

Τραμπ: «Το Ιράν καταρρέει οικονομικά από το κλείσιμο του Ορμούζ»

09:59

Περσικός: Οι Φρουροί της Επανάστασης χτύπησαν containership ελληνικών συμφερόντων, σώο το πλήρωμα

09:55

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα e-Kouros για τα αθλητικά σωματεία

09:47

Άκης Σκέρτσος: Η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους

09:28

Στο 3,3% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία

09:05

Η κρίση στη Μέση Ανατολή «στενεύει» το πορτοφόλι των τουριστών

08:41

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πώς γίνονται «mini power plants» και γιατί η Ελλάδα μένει πίσω

08:38

To Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός ΗΠΑ-Ιράν

08:27

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ολομέλεια η συζήτηση για άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ

08:24

Το κρασί του αύριο: Όλες οι αλλαγές και οι νέες τάσεις

08:11

Το ενεργειακό κόστος «σβήνει» εργοστάσια: 101 λουκέτα στην Ευρώπη σε 2 χρόνια

07:56

ΜΜΜ: Χρειάζεται… «μισός ΟΑΣΑ» (επιπλέον) σε βάθος 20ετίας - Το στρατηγικό σχέδιο μεταφορών και τα άμεσα μέτρα

07:54

Τα νέα μέτρα, η σέλφι του Ανδρουλάκη και ο αμετανόητος Τσίπρας

07:43

Οι μεγάλες μπίζνες του Elikonos Capital στη βιομηχανία τροφίμων

07:34

Δημογραφική «βόμβα»: Η Ελλάδα θα χάσει το 1/3 του πληθυσμού έως το 2100 - Βαριές απώλειες και για την Ευρώπη

07:28

Πλεόνασμα 2025: Πώς το «δώρο» της Eurostat αλλάζει τον σχεδιασμό στο Μαξίμου

07:16

Ποιοι κατασκευαστές θα «χτίσουν» τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

07:08

Μεταβιβάσεις ακινήτων μόνο στον συμβολαιογράφο - Πώς ξεμπλοκάρουν τα κατασχεμένα

07:05

Έρχεται η στήριξη - Τα παραλειπόμενα από Πειραιώς - Ο πόλεμος της Έλαστρον

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

gazzetta
gazzetta reader insider insider