Επιχειρήσεις | Διεθνή
28-04-2020 | 09:04

ΗΠΑ: Το 24% των εργαζομένων «προτιμάει» την τηλεργασία (Πίνακες)

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το 24% των εργαζομένων «προτιμάει» την τηλεργασία (Πίνακες)

Την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την άμεση επαναφορά της οικονομίας, πολλοί είναι αυτοί που «ψηφίζουν» τη διατήρηση της τηλεργασίας. 

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κληθεί να εργαστούν από το σπίτι τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την άμεση επαναφορά της οικονομίας, πολλοί είναι αυτοί που «ψηφίζουν» τη διατήρηση της τηλεργασίας. 

Σύμφωνα με το CNBC, για όσους έχουν τη δυνατότητα και δεν επηρεάζεται αρνητικά η οικονομική τους κατάσταση, το μοντέλο της τηλεργασίας φαίνεται να είναι πιο θελκτικό και το «προτιμούν».

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα  του CNBC και του Change Research, περίπου το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα προτιμούσε να συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι, καθολικά ή ως επί το πλείστον, ακόμα και μετά την αναστολή των μέτρων προστασίας. 

Τι αλλαγές έφερε ο κορονοϊός και η τηλεργασία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα:

Μία σημαντική πλειοψηφία, ήτοι το 60% των ερωτηθέντων εργαζομένων, δηλώνει πως είναι το ίδιο ή περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους από το σπίτι, σε σχέση με την παραγωγικότητα τους στον επίσημο χώρο εργασίας τους. 

Μία μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των εργαζομένων που απασχολούνται με όρους τηλεργασίας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές «απώλειες» στην οικονομία, στον οικονομικό κλάδο και στις τιμές των ακινήτων, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις θα επέλεγαν τη μείωση των εξόδων τους, νοικιάζοντας ή αγοράζοντας μικρότερους επαγγελματικούς χώρους. 

Τα δεδομένα όμως δείχνουν και ένα μεγάλο χάσμα στα μισθολογικά δεδομένα των ερωτηθέντων. 

  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν έως 50.000 δολάρια ετησίως, μόνο το 24% μπορεί να εργαστεί από το σπίτι.
  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν από 50.000  έως 100.000 δολάρια ετησίως, μπορεί να εργαστεί από το σπίτι το 36%.
  • Από τους εργαζόμενους που λαμβάνουν από 100.000 δολάρια  ή περισσότερα ετησίως, μπορεί να εργαστεί από το σπίτι το 46%.

Το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θέλει να συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι, σε μόνιμη βάση ή ως επί το πλείστον, ακόμα και μετά την αναστολή των περιοριστικών μέτρων.

Το 55% σχεδιάζει να επιστρέψει στον προηγούμενο ρυθμό εργασίας, ενώ το 20% δηλώνει πως δεν είναι σίγουρο.

Το 42% των ερωτηθέντων εργάζονται πλέον από το σπίτι, ένα ποσοστό που έφτανε μόλις στο 9% πριν τον κορονοϊό.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.