Επιχειρήσεις | Διεθνή
12-04-2020 | 09:15

ΗΠΑ: Χιλιάδες απολύσεις σε 5 μεγάλες εταιρείες λόγω κορονοϊού

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χιλιάδες απολύσεις σε 5 μεγάλες εταιρείες λόγω κορονοϊού

Περισσότεροι από 10 εκατ. Αμερικανοί εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατά το μήνα Μάρτιο!

Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται κάθε εβδομάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει τις περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Σύμφωνα με το Business Insider, η πανδημία του Covid-19 έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα ιδιαίτερα στον εργασιακό τομέα στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται μαζικές απολύσεις και αναστολές συμβάσεων, σε ποσοστό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 10 εκατ. Αμερικανοί εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατά το μήνα Μάρτιο!

Δείτε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που περιορίζουν το προσωπικό τους:

Μέσω email ανακοίνωσε στους εργαζομένους της την αναστολή συμβάσεων εργασίας, ο CEO των Macy's, Bloomingdale's και Bluemercury, Τζεφ Γκενέτ. 

Πρόκειται για μία απόφαση που επηρεάζει συνολικά περισσότερους από 125.000 εργαζομένους!

Η εταιρεία καταστημάτων καλλυντικών Sephora έχει ήδη προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις εργαζομένων, στις ΗΠΑ, με την «υπόσχεση» πως θα γίνουν εκ νέου προσλήψεις του ίδιου προσωπικού, όσο πιο σύντομα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η General Electric ανακοίνωσε ήδη από τις 23 Μαρτίου πως θα προχωρήσει σταδιακά σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10%, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 2.500 θέσεις εργασίας.

Στις 2 Απριλίου η κατασκευαστική αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε πως θα προσέφερε προγράμματα εθελούσιας εξόδου στους εργαζομένους της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη της. 

Η μεγάλη αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων JCPenney έχει πραγματοποιήσει αναστολή συμβάσεων και εφαρμογή αναγκαστικών αδειών άνευ αποδοχών, σε σχεδόν 85.000 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.