Επιχειρήσεις
02-02-2020 | 10:31

Πέντε «20άρηδες» που ίδρυσαν εταιρείες και έγιναν δισεκατομμυριούχοι

Μοιράσου το
Πέντε «20άρηδες» που ίδρυσαν εταιρείες και έγιναν δισεκατομμυριούχοι

Οι περιπτώσεις τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του κόσμου, όπως το Facebook και η Appleξεκίνησαν από «γκαράζ» και φοιτητικές εστίες, όταν οι ιδρυτές τους ήταν μόλις 20 ετών.

Οι περιπτώσεις τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και απόδειξη πως δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη προϋπηρεσία για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

Δείτε μερικούς από τους επιτυχημένους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν τις «αυτοκρατορίες» τους όταν ήταν ακόμα νέοι:

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν μόλις 20 ετών όταν ξεκίνησε το Facebook, το 2004, με ακόμα 3 σπουδαστές στο κολέγιό του. Σήμερα η περιουσία του Ζούκερμπεργκ ανέρχεται στα 77,6 δισ. δολάρια.

Ο Στιβ Τζομπς ήταν 21 ετών και ο Στιβ Βόζνιακ ήταν 26 ετών, όταν άρχισαν να εργάζονται πάνω στο project της Apple, από το γκαράζ των γονιών του Τζομπς. Εκτιμάται πως η περιουσία του Στιβ Τζομπς κατά το θάνατο του ανερχόταν στα 10,2 δισ. δολάρια.

Σε ηλικία 23 ετών ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ονόμασε τη δισκογραφική του εταιρεία Virgin Records, δηλαδή «παρθένοι δίσκοι», ακριβώς επειδή ήταν τόσο «νέος» στον επιχειρηματικό χώρο. Σήμερα, η περιουσία του Μπράνσον εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια.

Ο Ντάνιελ Εκ αποφάσισε να δημιουργήσει το Spotify σε ηλικία 23 ετών, από κοινού με τον συνεργάτη του Μάρτιν Λόρεντζον, για να «πολεμήσουν» ενάντια την «πειρατεία» στη βιομηχανία της μουσικής. Σήμερα, η περιουσία του Εκ εκτιμάται στα 2,3 δισ. δολάρια.

Η ιδέα της Under Armour ξεκίνησε από το υπόγειο της γιαγιάς του ιδρυτή, Κέβιν Πλανκ, όταν αυτός ήταν 24 ετών. Σήμερα, η περιουσία του Πλανκ εκτιμάται στα 1,8 δισ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.