CVC: H εταιρεία που αγοράζει νοσοκομεία, μαρίνες και ασφαλιστικές στην Ελλάδα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVC: H εταιρεία που αγοράζει νοσοκομεία, μαρίνες και ασφαλιστικές στην Ελλάδα
Από το 2017 έως και σήμερα η αμερικανική εταιρεία έχει προχωρήσει σε μπαράζ επενδύσεων στη χώρα μας.

Σημαντική παρουσία στη χώρα μας έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων CVC Capital Partners. Έχοντας καταστεί κυρίαρχος στον κλάδο ιδιωτικής Υγείας της χώρας, η εταιρεία διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ πρόσφατα απέκτησε και συμφέροντα σε ελληνικές μαρίνες.

Το τελευταίο επενδυτικό «χτύπημα» ήρθε μέσω Τουρκίας. Η CVC Capital Partners, μέσω του fund CVC Capital VII απέκτησε τις μαρίνες του τουρκικού ομίλου Dogus σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Eιδικότερα το fund απέκτησε τις συμμετοχές της D-Marin στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας.

Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας όμως στη χώρα μας είναι η Εθνική Ασφαλιστική. Η CVC Capital Partners είναι ένας από τους «μνηστήρες» για τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, η CVC επιβεβαίωσε τα ισχυρό της ενδιαφέρον στέλνοντας πολυπληθή ομάδα κατά την συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τους συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας, εγκαινιάζοντας έτσι τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Όλα αυτά γίνονται , βέβαια, αφού η CVC Capital Partners έχει καταφέρει να γίνει ο μεγαλύτερος «παίκτης» στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας στη χώρα μας. Μέσω της Hellenic Healthcare ελέγχουν τρία από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η πρώτη εξαγορά έγινε τον Απρίλιο του 2017 με το Metropolitan Hospital, ακολούθησε του 2018 η εξαγορά του Ιασώ General, και το 2019 το Υγεία.

Επενδύσεις 134 δισ. δολαρίων

Η CVC Capital Partners είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο. Από την ίδρυση της το 1981 έως και σήμερα έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 134 δισ. δολαρίων παγκοσμίως υλοποιώντας πάνω από 300 επενδύσεις, ενώ σήμερα διαχειρίζεται assets αξίας άνω των 80,5 δισ. δολαρίων. Έχει γραφεία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider