Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:33

Αραβικές χώρες καταδικάζουν τις δηλώσεις του Μάικ Χάκαμπι περί «δικαιωμάτων» του Ισραήλ σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής

23:08

Ουκρανία: Απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας

22:44

«Εκτελέστηκαν για αυτό που ήταν»: Οι 200 της Καισαριανής και δύο «σενάρια» για τις φωτογραφίες

22:14

Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στις συριακές αρχές το αεροδρόμιο του Καμισλί

21:46

NASA: Πρόβλημα στην εκτόξευση της αποστολής Artemis 2 - Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

21:35

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε φάση αναταράξεων

21:26

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρα

21:03

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στη Νίκαια και όποιος με εμποδίσει θα υποστεί τον νόμο

20:52

Συνέδριο CDU: Στην πρώτη γραμμή η ενίσχυση των διαύλων με την ΝΔ και η στήριξη του Ελληνισμού της Διασποράς

20:39

Γερμανία: Παράταση της αβεβαιότητας προβλέπουν πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες μετά τους δασμούς Τραμπ

20:26

Κομοτηνή: Υποχώρησε το δάπεδο ταβέρνας - Τραυματίστηκαν πελάτες, συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες

20:15

Ιράν: Νέες φοιτητικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Τεχεράνη

19:48

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων στο Ζαγόρι

19:39

Στέλεχος της Χεζμπολάχ καλεί σε «αντίσταση» μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις

19:18

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Μεγάλα ύψη βροχής σε Ήπειρο και Θράκη

18:59

Δύο συλλήψεις οδηγών και 642 τροχαίες παραβάσεις μέσα σε μία ημέρα σε οδικούς άξονες της Αττικής

18:44

Συνάντηση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με Αμερικανούς Γερουσιαστές

18:21

Τραμπ: Αυξάνει στο 15% τους δασμούς σε όλες τις εισαγωγές παγκοσμίως

18:07

Θεμιστοκλέους: Θλιβερή η τακτική των οργανωμένων μειοψηφιών να μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε πεδίο ωμής βίας

17:58

Έμιλι Μπροντέ: Το αίνιγμα πίσω από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη

17:51

Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων

17:35

Βιολάντα: Προσωρινή διακοπή στο εργοστάσιο στην Αγία Κυριακή, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

17:27

Λαγκάρντ: Η ομιλία του Λάτνικ στο Νταβός ήταν «too much»

17:15

Τουλάχιστον 8 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον ανατολικό Λίβανο

17:02

O Τραμπ δεν θα μεταβεί αύριο στο Μιλάνο για τον τελικό του χόκεϊ επί πάγου ανδρών

16:55

Αέριο: Ξεκινά έργο «κλειδί» για τον Κάθετο Διάδρομο – Επένδυση 321 εκατ.

16:47

Τσίπρας: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντισταθούμε - Να φέρουμε ελπίδα ενάντια στον φόβο

16:35

Πάτρα: Σύγκρουση τρένου του προαστιακού με ΙΧ – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

16:21

Γάλλος υπουργός Εμπορίου: Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει τα εργαλεία για να απαντήσει στις ΗΠΑ

15:59

Νιγηρία: Τουλάχιστον 38 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό της βορειοδυτικής χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider