Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:18

Ιστορική εξέλιξη για το Χρηματιστήριο της Αθήνας – «Πράσινο φως» από MSCI για αναταξινόμηση στις ανεπτυγμένες αγορές

23:36

OpenAI: Έκλεισε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση 122 δισ. δολαρίων

23:28

Οι ελπίδες για λήξη του πολέμου συνεπήραν την Wall Street- Κέρδη 1100 μονάδων για τον Dow Jones

23:12

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο στην Μέση Ανατολή

23:02

Σειρά συναντήσεων του Νίκου Δένδια στα ΗΑΕ

22:59

Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την κοινωνία κρατώντας εφεδρείες για το μέλλον

22:51

Ισραήλ: Σταματά εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία λόγω της «εχθρικής πολιτικής» της

22:50

Χιλιάδες απολύσεις στην Oracle

22:50

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τη στρατολόγηση παιδιών στο Ιράν

22:45

Γαλλία: «Έκπληκτη» από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράν

22:41

Πετρέλαιο: Εκτόξευση του brent κατά περισσότερο από 60% τον Μάρτιο - Γιατί «φρέναρε» στη σημερινή συνεδρίαση

22:40

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν»

22:40

Σε χαμηλό δεκαετίας το 2025 οι ανθρωποκτονίες στη Σουηδία

22:14

Κεφαλογιάννης: Συστήνονται Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε τρεις νομούς

22:06

Πετραλιάς: Μεγαλύτερα σε δημοσιονομικό κόστος τα δικά μας μέτρα από της Κύπρου, Ιταλίας και Ισπανίας

21:38

Αραγτσί: Λέει ότι λαμβάνει «μέσω φίλων» μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ

21:34

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστούν οι λειτουργίες του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης

21:16

Την Πέμπτη ψηφίζεται το ν/σ για τη δημόσια διοίκηση - Δεκτικός σε προτάσεις από την αντιπολίτευση ο Χατζηδάκης

21:15

ΟΗΕ: Στα 186 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή για τις αραβικές χώρες

21:06

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

21:05

Ουκρανικό «μέτωπο» στις τιμές πετρελαίου – Οι επιπτώσεις από την επίθεση με drones στην Ρωσία

20:55

Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

20:54

ΟΗΕ για Ισραήλ: «Έγκλημα πολέμου» ο νόμος που θεσπίζει θανατική ποινή για Παλαιστίνιους

20:47

Cenergy Holdings: Κατά 39% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη το 2025 - Αυξημένο μέρισμα

20:47

Alpha Trust Συμμετοχών: Εκτοξεύτηκαν κατά 114,57% τα EBITDA το 2025

20:41

AFP: Σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης

20:39

Orilina:Στα 10,71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 57,6%

20:35

Κυρώθηκε η ΠΝΠ για το fuel pass και τα άλλα μέτρα

20:25

Κατακόρυφη αύξηση 61% των εμπορικών επισκεπτών στην 31η Agrotica

20:09

Ινδονησία: Τηλεργασία στο Δημόσιο για να διαφυλαχθούν τα αποθέματα καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider