Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:15

Δεύτερη σερί «κόκκινη» εβδομάδα στη Wall Street - Κατακρήμνιση 17% για Intel

23:02

Εκπρόσωπος ΕΕ στον ΟΗΕ: Η πολυμέρεια σήμερα δέχεται επίθεση

22:49

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί «περιορισμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος»

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2,5%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά

17:55

Politico: 800 δισ. δολάρια από ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία - Corriere della Sera: Το αντίτιμο στον Ζελένσκι για Ντονμπάς

17:43

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

17:32

Παπασταύρου: Ο ΔΕΣΦΑ συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider