Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:29

Τουρκία: Πολιτική αντιπαράθεση για θρησκευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία την περίοδο του Ραμαζανιού

16:29

Δημογραφικό: 706 δημοτικές ενότητες με μηδενικές γεννήσεις το 2025 - Ποιος δήμος κατέγραψε 1.396 θανάτους και κανένα νεογέννητο

16:29

Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την παροχή βοήθειας σε καύσιμα στην Κούβα

16:20

Κομισιόν σε Ουγγαρία και Σλοβακία για Ντρούζμπα: Δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης πετρελαίου

16:15

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε τη Δημοκρατική κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ

16:00

Κικίλιας: «Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει ένα έργο, οφείλει να το ολοκληρώνει»

15:48

Klarna: 288.000 ενεργοί χρήστες στην Ελλάδα μηνιαίως - Ετήσιο άλμα 65%

15:34

Στη Γενεύη για συνομιλίες με ΗΠΑ η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν

15:21

Μαρινάκης: «Η Ελλάδα είναι γεωστρατηγικά πιο ισχυρή από ποτέ»

15:14

Η ευθύνη (και) των επιχειρήσεων που προτιμούν τα εύκολα

15:13

Έρευνα Bloomberg: Πρόωρη αποχώρηση Λαγκάρντ από ΕΚΤ - Η «σκυτάλη» στον Κνοτ

15:07

Bank of America: Υπέρβαση στόχων και αυξημένο payout για τις ελληνικές τράπεζες

15:02

Νέο σούπερ μάρκετ Μασούτης στα Ιωάννινα

14:47

Ferryscanner: Πού ταξίδεψαν οι Έλληνες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2026

14:45

Υγεία: 6 στις 10 γυναίκες στις ΗΠΑ προβλέπεται να πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο ως το 2050

14:43

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στην Avramar - Το χαρτί της ΑΜΚ «παίζουν» οι Καναδοί της Cooke

14:41

Μητσοτάκης: Έργα υποδομής 30 εκατ. ευρώ στον Έβρο

14:41

Στο 2% ο πληθωρισμός στην ΕΕ τον Ιανουάριο - Άνω του μέσου όρου η Ελλάδα

14:36

Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

14:34

Kaspersky: Αύξηση 15% στις κακόβουλες επιθέσεις μέσω email το 2025

14:33

Φλωρίδης για Τέμπη: «Επιχειρείται νέα παραπλάνηση με στόχο την υπονόμευση της Δικαιοσύνης»

14:17

Η IDE επιδεικνύει προηγμένες υβριδικές ενεργειακές δυνατότητες σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

14:16

Απόδραση στα υπέροχα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας

14:09

Παπαθανάσης: Νέα δράση για την ισότητα των φύλων και τη βίας σε ΑΕΙ, μέσω ΕΣΠΑ

14:09

Σαμαράς: «Έχω εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες μου για τα εθνικά θέματα»

14:04

Στο Πεκίνο ο Μερτς - «Νέες προόδους στις διμερείς σχέσεις» αναμένει ο Σι Τζινπίνγκ

13:58

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη φάση που έχει υπάρξει ποτέ

13:57

Ουγγαρία: Το αντιπολιτευόμενο Tisza διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Fidesz του Όρμπαν

13:44

Καταβολή 18,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 8.648 παραγωγούς για ζημιές του 2025

13:32

Η Aston Martin μειώνει κατά 20% το προσωπικό της μετά τις ζημίες μισού δισ. λιρών το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider