Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:15

Ουάσινγκτον: Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο - Εκκενώθηκε η αίθουσα Τύπου

23:57

Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή της νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί

23:53

Πιερρακάκης: «Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης - Η Ευρώπη διαθέτει ισχυρά θεμέλια»

23:45

Σουηδία: 23 περαστικοί έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις συμμοριών από το 2023

23:34

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα τηρήσει την διήμερη κατάπαυση του πυρός»

23:22

Κώτσηρας: Εργαλείο ενίσχυσης για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το φορολογικό νομοσχέδιο

23:05

Πιέσεις στην Wall Street στη «σκιά» της αναταραχής στη Μέση Ανατολή

22:56

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

22:40

Ουκρανία: Έρευνες σε δεκάδες στρατιωτικούς αξιωματούχους που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

22:27

«Άλμα» 6% για το πετρέλαιο μετά το ιρανικό χτύπημα στα ΗΑΕ

22:12

Χρυσοχοΐδης: «Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την κουλτούρα οδικής ασφάλειας»

21:58

Νάγκελ για επιτόκια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

21:51

Αυστρία: Διαρροή χημικών από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ

21:36

Απώλειες 2% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου και Μέσης Ανατολής

21:28

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό και την Ιταλία 6-8 Μαΐου

21:15

Ο Τραμπ καλεί την Νότια Κορέα να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ελευθερία»

21:11

Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

20:57

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

20:49

Τραμπ: Το Ιράν θα σβηστεί από τον χάρτη αν επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία

20:49

Ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για τις 8 και 9 Μαΐου

20:39

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ιρανικά σκάφη, αναχαίτισαν drones και πυραύλους

20:30

Πρόεδρος Λιβάνου: «Συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ πριν οποιαδήποτε συνάντηση με Νετανιάχου»

20:16

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου δεν θα σώσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

20:07

Κυρανάκης: Επιδοτούμενη εκπαίδευση σε σχολή της ΟΣΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων

20:00

Τραμπ: Από την επίδειξη ισχύος στη φθορά - Πόλεμος και κατάρρευση δημοτικότητας

19:53

Στο 96% η αποκατάσταση για το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates

19:38

Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

19:32

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στα προγράμματα διακοπών και πολιτισμού της Αγροτικής Εστίας

19:20

Πτώση στις ευρωαγορές - Ισχυρό «πλήγμα» στα αυτοκίνητα

19:17

ΗΑΕ: Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα - Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider