Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:36

Μαρινάκης: Δίνουμε μάχη ενάντια στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση

13:28

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία για τον επόμενο γύρο συνομιλιών για την Ουκρανία

13:24

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εξέταση για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στον κλάδο των εμβασμάτων

13:19

Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται μία αμυντική ένωση

13:09

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου

13:01

Νέος πρόεδρος στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών ο Παύλος Ασλανίδης

13:01

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από εφετείο για απελάσεις μεταναστών που είχαν ειδικό καθεστώς προσωρινής προστασίας

12:59

Οι 10 υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα

12:55

Freenow by Lyft: Ζητά ίσους και σαφείς κανόνες για όλες τις πλατφόρμες

12:47

Υψηλότερα από τα συμβατικά τα ασφάλιστρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

12:44

Διευκρινίσεις των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας για τα προγράμματα κατάρτισης

12:43

Mark Dixon (IWG): Δέκα κορυφαίες συμβουλές καριέρας και επιχειρηματικότητας

12:42

ΙΕΛΚΑ για λιανεμπόριο - βιομηχανία: Προσδοκίες για περιορισμένη ανάπτυξη το 2026 σε πωλήσεις και όγκο

12:40

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, ο «Ηρακλής» και το κόστος της αδράνειας...

12:38

Κοντογεώργης για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία και αποφυγή εντάσεων

12:36

Optima bank: Τριπλή διάκριση στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025

12:33

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι οριζόντιοι αποκλεισμοί περιοχών με υψηλό αιολικό δυναμικό αυξάνουν το κόστος ενέργειας

12:23

Αύξηση 2,3% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το 2025

12:20

Η Snappi φέρνει Αποταμιευτικό Λογαριασμό με ετήσιο επιτόκιο 1%

12:12

Bloomberg: «Αγκάθια» στο μπλόκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο Ελλάδα και Μάλτα - Τι φοβούνται

12:01

«Προλαμβάνω»: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές

11:50

Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Οδησσό

11:47

Ιράν: Καλεί τις ΗΠΑ να αντισταθούν σε «καταστροφικές επιρροές» ενόψει της συνάντησης Νετανιάχου-Τραμπ

11:40

Στα 1,35 δισ. ευρώ τα κέρδη της Monte dei Paschi το δ΄ τρίμηνο

11:35

Barclays: Επιστρέφει πάνω από 15 δισ. λίρες στους μετόχους μέχρι το 2028

11:31

Σκέρτσος: Σε σταθερή τροχιά προόδου στα ζητήματα κράτους δικαίου - διαφάνειας

11:17

Πτώση 61,4% στα κέρδη της Honda με«βαρίδι» δασμούς και εξασθένιση ζήτησης EV

11:16

ΧΑ: Νέες πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη στον Γενικό Δείκτη από την Coca-Cola HBC

11:10

Τζούρος (Πειραιώς): Η Ελλάδα αποτελεί μια ώριμη και ελκυστική επενδυτική ευκαιρία - Ενίσχυση σχέσεων με Γαλλία

11:01

Τα METRO Cash & Carry στη HO.RE.CA. 2026: Ο One Stop Shop προορισμός για κάθε επαγγελματία της φιλοξενίας και της εστίασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider