Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Greenpeace: Στο 1% των παραληπτών πηγαίνει το 40% των επιδοτήσεων της ΚΑΠ

23:45

ΗΠΑ: H ICE συνέλαβε τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα - Ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο

23:36

Intel: Πτώση 6% της μετοχής μετά το «αδύναμο» guidance για το πρώτο τρίμηνο

23:35

Σικελία: Στα 720 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των ζημιών από το κύμα κακοκαιρίας

23:28

Κάρνεϊ προς Τραμπ: Ο Καναδάς υπάρχει, αλλά όχι χάρη στις ΗΠΑ

23:17

Ζελένσκι: Εξασφαλίσαμε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός

23:09

Wall Street: Δεύτερη σερί άνοδο μετά την αποκλιμάκωση των απειλών Τραμπ

22:59

Λιβάνιος: Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών αποκάλυψε τους σκελετούς στη ντουλάπα

22:41

Γουίτκοφ και Κούσνερ έφθασαν στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν

22:23

Θετικό πρόσημο στις πωλήσεις κατέγραψε το 2025 το γκρουπ Renault

22:10

Πετρέλαιο: Απώλειες 2% καθώς ο Τραμπ μετριάζει τις απειλές προς Γροιλανδία και Ιράν

22:07

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 14,2 εκατ. ευρώ

21:59

Ζελένσκι: Έτοιμο το έγγραφο με τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ - Παραμένουν άλυτα εδαφικά ζητήματα

21:54

Τραμπ: «Κτηματομεσίτης εκ φύσεως», παρουσίασε το σχέδιό του για τη «Νέα Γάζα» - Τι αποκάλυψε

21:48

Ο Στάρμερ ανησυχεί για τη συμμετοχή του Πούτιν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21:45

Χρυσός: Έσπασε και το «φράγμα» των 4.900 δολ. - Συνεχίζουν τα ρεκόρ ασήμι και πλατίνα

21:32

Metron Analysis: Στις 16 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, η δημοφιλία Καρυστιανού

21:10

Τραμπ: Καταφέρθηκε κατά των New York Times μετά τη δημοσίευση δυσμενούς δημοσκόπησης

21:07

Η Ιαπωνία τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2026

20:56

Τι είναι το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ - Οι συμμετοχές, το καταστατικό και οι άγνωστοι Χ

20:42

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης

20:31

Κάλας: Οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα

20:20

Μητσοτάκης: «Ενωμένη η ΕΕ στο πλευρό Δανίας και Γροιλανδίας» - Η πρότασή του για το Συμβούλιο Ειρήνης

20:10

SpaceX: Τέσσερις αμερικανικές τράπεζες ηγούνται μίας από τις μεγαλύτερες IPO στην ιστορία

20:09

Φρεντέρικσεν: Η Δανία έχει ζητήσει μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής

20:03

Μερτς: Ευγνώμων για την αλλαγή στάσης Τραμπ για τη Γροιλανδία - «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση» λέει ο Μακρόν

19:54

Τραμπ: Μηνύει JPMorgan και Ντάιμον - Ζητά 5 δισ. δολ. για φερόμενο «debanking»

19:43

Η Δανία σκοπεύει να άρει την απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας

19:36

Viohalco: Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο Μιχαήλ Στασινόπουλος

19:31

Χατζηδάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις αντί πιστοποιητικών για την επιτάχυνση διαδικασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider