Αυξάνει τη συμμετοχή της στη ΓΕΚ Τέρνα η ολλανδική Reggeborgh Invest BV

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει τη συμμετοχή της στη ΓΕΚ Τέρνα η ολλανδική Reggeborgh Invest BV
Οι επίσημες ανακοινώσεις στο ΧΑ αναμένεται να γίνουν αύριο Παρασκευή.

Ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα δίνει η ολλανδική Reggeborgh Invest BV η οποία ανακοίνωσε την αύξηση τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση η Reggeborgh Invest εκφράζει βεβαιότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κκαι την εμπιστοσύνη της στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις προς το ΧΑ η ολλανδική εταιρεία κατέχει το ποσοστό 13,05% στην εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η Reggeborgh Invest θα αποκτήσει κομμάτι από το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ Τέρνα που κατέχει η York Capital (περίπου 17,3%).

Η Reggeborgh Invest είναι επενδυτικό «όχημα» της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.

Η Reggeborgh Invest έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναφέρει τα εξής:

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας με την παρούσα διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider