Ο Γιώργος Ζανιάς παίρνει τη θέση του Νίκου Καραμούζη στη Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γιώργος Ζανιάς παίρνει τη θέση του Νίκου Καραμούζη στη Eurobank
Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος διατέλεσε και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τα έτη 2012-2015, θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Απριλίου.

Ο Γιώργος Ζανιάς θα διαδεχθεί τον Νίκο Καραμούζη στη θέση του προέδρου της Eurobank, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος διατέλεσε και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τα έτη 2012-2015, θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Απριλίου.

Θυμίζεται ότι κ. Καραμούζης αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank στα μισά της θητείας του (λήγει το 2021), έχοντας εξαγγείλει την απόφασή του αυτή ήδη από την περυσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο 2018. Όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά του το insider.gr, ο κ. Καραμούζης σχεδιάζει τη σύσταση δικού του fund, αλλά και να αναλάβει πρόεδρος της Grant Thornton Ελλάδος.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλείου αναλαμβάνει την «εξωστρέφεια» της Eurobank

Την εκπροσώπηση της Eurobank στον ΣΕΒ και τα Growth Awards, αλλά και ολόκληρο τον τομέα εξωστρέφειας της τράπεζας, αναλαμβάνει πλέον ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή διεθύνοντα σύμβουλο με την ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Καραμούζη.

Σημειώνεται ότι μετά την αναβάθμιση αυτή, ο κ. Βασιλείου έλαβε ισότιμη θέση δίπλα στους κ.κ. Σταύρο Ιωάννου και Θοδωρή Καλαντώνη, επίσης αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Eurobank.

Ποιος είναι ο Γιώργος Ζανιάς

Ο κ. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει θητεύσει και ως Πρόεδρος κατά τα έτη 1996-1998 και 2004-2008.

Έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου το 2012. Ο κ. Ζανιάς είχε διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και παλαιότερα Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001 – 2004) και Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider