Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους του πλανήτη. Δείτε ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Bloomberg έφτιαξε μια λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Εκεί μπορεί κανείς να δει έναν κατάλογο με 169 χώρες που συνδυάζουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για καλή υγεία.

Διατροφή, καιρικές συνθήκες, καλά οργανωμένο σύστημα υγείας και υψηλό προσδόκιμο ζωής είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μια χώρα μπορεί να βρεθεί ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεν ψηλά σε αυτήν την κατάταξη, ωστόσο υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 26η από την 20ή.

Η Ισπανία έχει πάρει τον θρόνο ανάμεσα στις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεσογειακή δίαιτα, η οποία είναι γνωστό πως κάνει καλό στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία των Ισπανών αλλά και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Άλλωστε η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα που αγαπά την πίτσα, το κρασί και την καλή ζωή βρίσκεται στο νούμερο δύο της λίστας με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Η μεσογειακή διατροφή και οι ποιοτικές πρώτες ύλες φαίνεται πως είναι το μυστικό των Ιταλών για τη νεανικότητα και την καλή υγεία.

Τι είναι αυτό που κάνει τους κατοίκους της Ισλανδίας να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα; Ο μικρός πληθυσμός, η διαβίωση σε πιο ήρεμους ρυθμούς, τα πασίγνωστα λουτρά Blue Lagoon και η διατροφή από κρέατα ελευθέρας βοσκής και φρέσκων θαλασσινών είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν καταλυτικό ρόλο στην καλή τους υγεία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορεί να κινείται σε έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα της, όμως έχει τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 65 έτη και μάλιστα με καλή υγεία. Πώς το καταφέρνει αυτό; Το μυστικό της μακροζωίας σε αυτή τη χώρα είναι η διατροφή που προάγει την μείωση των ασθενειών σε μεγάλο βαθμό.

Η Ελβετία βρίσκεται συχνά σε λίστες με την λέξη «καλύτερη» στον τίτλο τους και μάλιστα στις υψηλότερες θέσεις. Η χώρα συνδυάζει το «δυνατότερο» σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το κλίμα της χώρας, με τον καθαρό και φρέσκο αέρα και το σκι στις Άλπεις.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider