Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους του πλανήτη. Δείτε ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Bloomberg έφτιαξε μια λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Εκεί μπορεί κανείς να δει έναν κατάλογο με 169 χώρες που συνδυάζουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για καλή υγεία.

Διατροφή, καιρικές συνθήκες, καλά οργανωμένο σύστημα υγείας και υψηλό προσδόκιμο ζωής είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μια χώρα μπορεί να βρεθεί ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεν ψηλά σε αυτήν την κατάταξη, ωστόσο υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 26η από την 20ή.

Η Ισπανία έχει πάρει τον θρόνο ανάμεσα στις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεσογειακή δίαιτα, η οποία είναι γνωστό πως κάνει καλό στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία των Ισπανών αλλά και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Άλλωστε η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα που αγαπά την πίτσα, το κρασί και την καλή ζωή βρίσκεται στο νούμερο δύο της λίστας με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Η μεσογειακή διατροφή και οι ποιοτικές πρώτες ύλες φαίνεται πως είναι το μυστικό των Ιταλών για τη νεανικότητα και την καλή υγεία.

Τι είναι αυτό που κάνει τους κατοίκους της Ισλανδίας να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα; Ο μικρός πληθυσμός, η διαβίωση σε πιο ήρεμους ρυθμούς, τα πασίγνωστα λουτρά Blue Lagoon και η διατροφή από κρέατα ελευθέρας βοσκής και φρέσκων θαλασσινών είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν καταλυτικό ρόλο στην καλή τους υγεία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορεί να κινείται σε έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα της, όμως έχει τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 65 έτη και μάλιστα με καλή υγεία. Πώς το καταφέρνει αυτό; Το μυστικό της μακροζωίας σε αυτή τη χώρα είναι η διατροφή που προάγει την μείωση των ασθενειών σε μεγάλο βαθμό.

Η Ελβετία βρίσκεται συχνά σε λίστες με την λέξη «καλύτερη» στον τίτλο τους και μάλιστα στις υψηλότερες θέσεις. Η χώρα συνδυάζει το «δυνατότερο» σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το κλίμα της χώρας, με τον καθαρό και φρέσκο αέρα και το σκι στις Άλπεις.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Αύξηση 3,7% για τις γεννήσεις στην Πορτογαλία το 2025

23:37

ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι αφαιρεί το όνομα του Τραμπ από τον ιστότοπό του

23:24

Ουκρανία: Ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς στον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

23:15

Επιφυλακτικότητα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off

23:03

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας

22:58

Με μικρή άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο παρά το ενδοσυνεδριακό +5%

22:50

Bank of America: Πολλά τα «καμπανάκια» για τις αμερικανικές μετοχές - «Κατοχυρώστε κέρδη»

22:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο

22:33

Οι ΗΠΑ βίωσαν τη δεύτερη πιο θερμή της άνοιξη που έχει καταγραφεί ποτέ

22:15

ΥΠΑΑΤ: Πρόσκληση ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον χωροταξικό σχεδιασμό στις υδατοκαλλιέργειες

22:00

Γερμανία: Μέλη της AfD καταγγέλλουν το κόμμα τους για «μεθόδους Γκέμπελς»

21:52

Γεραπετρίτης: Τα δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποτελούν υπόθεση όλου του Ελληνισμού

21:38

Γιατί η επόμενη κονσόλα παιχνιδιών μπορεί να κοστίζει 1.000 δολάρια

21:30

Ουγγαρία: Μειώνονται κατά 40% οι απολαβές των βουλευτών

21:19

Βόρεια Εύβοια: Αυτοψίες και καταγραφή ζημιών στις σεισμόπληκτες περιοχές

21:15

Υπ. Μεταφορών: Επτά κράτη - μέλη συνυπογράφουν ελληνική πρόταση για μείωση γραφειοκρατίας

21:06

Κόσοβο: Η εκλογική νίκη Κούρτι δεν εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα - Η ΕΕ ζητάει συμβιβασμούς

20:59

ΔΕΗ: Δάνειο 175 εκατ. ευρώ από EBRD για νέα έργα ΑΠΕ σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία

20:56

Το Ισραήλ απορρίπτει τους όρους του Ιράν και «θα συνεχίσει να επιχειρεί» στον Λίβανο

20:49

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο κατά στόχων της Χεζμπολάχ

20:44

Αμερικανικές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν

20:39

Έρχεται το «ισχυρότερο Ελ Νίνιο που έχει καταγραφεί ποτέ»: Πώς θα επηρεάσει τον καιρό στην Ελλάδα

20:33

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του να αμυνθεί «όποτε είναι απαραίτητο»

20:22

Πυροσβεστική: 74 συλλήψεις από 1η Ιανουαρίου έως σήμερα για πυρκαγιές

20:20

Σ. Αραβία: Βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη είχε κατεύθυνση προς «χώρα της περιοχής»

20:14

Ιταλία: «Ισοπαλία» στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών - Νικήτρια η αντιπολίτευση στις πρωτεύουσες νομών

20:09

Το μέτωπο του Λιβάνου δοκιμάζει τη συμμαχία Τραμπ - Νετανιάχου

20:01

Θεοδωρικάκος: «Tο νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη προστατεύει από τραπεζικές καταχρηστικές συμπεριφορές»

19:44

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

19:44

Dassault και Airbus δεν έλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την κατασκευή των μαχητικών FCAS


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider