Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους του πλανήτη. Δείτε ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Bloomberg έφτιαξε μια λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Εκεί μπορεί κανείς να δει έναν κατάλογο με 169 χώρες που συνδυάζουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για καλή υγεία.

Διατροφή, καιρικές συνθήκες, καλά οργανωμένο σύστημα υγείας και υψηλό προσδόκιμο ζωής είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μια χώρα μπορεί να βρεθεί ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεν ψηλά σε αυτήν την κατάταξη, ωστόσο υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 26η από την 20ή.

Η Ισπανία έχει πάρει τον θρόνο ανάμεσα στις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεσογειακή δίαιτα, η οποία είναι γνωστό πως κάνει καλό στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία των Ισπανών αλλά και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Άλλωστε η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα που αγαπά την πίτσα, το κρασί και την καλή ζωή βρίσκεται στο νούμερο δύο της λίστας με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Η μεσογειακή διατροφή και οι ποιοτικές πρώτες ύλες φαίνεται πως είναι το μυστικό των Ιταλών για τη νεανικότητα και την καλή υγεία.

Τι είναι αυτό που κάνει τους κατοίκους της Ισλανδίας να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα; Ο μικρός πληθυσμός, η διαβίωση σε πιο ήρεμους ρυθμούς, τα πασίγνωστα λουτρά Blue Lagoon και η διατροφή από κρέατα ελευθέρας βοσκής και φρέσκων θαλασσινών είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν καταλυτικό ρόλο στην καλή τους υγεία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορεί να κινείται σε έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα της, όμως έχει τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 65 έτη και μάλιστα με καλή υγεία. Πώς το καταφέρνει αυτό; Το μυστικό της μακροζωίας σε αυτή τη χώρα είναι η διατροφή που προάγει την μείωση των ασθενειών σε μεγάλο βαθμό.

Η Ελβετία βρίσκεται συχνά σε λίστες με την λέξη «καλύτερη» στον τίτλο τους και μάλιστα στις υψηλότερες θέσεις. Η χώρα συνδυάζει το «δυνατότερο» σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το κλίμα της χώρας, με τον καθαρό και φρέσκο αέρα και το σκι στις Άλπεις.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:49

Μερτς: Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στο εσωτερικό

22:42

Τσιάρας από την Agrotica 2026: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πολιτική μας επιλογή

22:34

Αντιδράσεις βουλευτών στο Κογκρέσο για την αποστολή των τουρκικών F-16 στα Kατεχόμενα

22:19

Wall Street: Στις συμπληγάδες των Στενών του Ορμούζ

22:10

Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν και τη Χεζμπολάζ

22:01

Ισπανία: Θέλει να περιορίσει την αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων

21:52

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Μέση Ανατολή

21:40

Μπέσεντ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα προστατεύει τα πλοία στο Ορμούζ, όταν αυτό καταστεί εφικτό

21:28

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

21:16

Πετρέλαιο: Έκλεισε πάνω από τα 100 δολ. για πρώτη φορά από το 2022

21:13

Τραμπ: Παγώνει «αιώνιο» ναυτιλιακό νόμο λόγω Ιράν - Τι είναι το Jones Act

21:04

Χρυσός: Πτώση άνω του 1% καθώς ενισχύονται οι φόβοι για υψηλότερα επιτόκια

20:57

Νέος συναγερμός στη Σούδα - Σύλληψη Πολωνού για κατασκοπεία

20:44

Λευκός Οίκος: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν στην Καλιφόρνια βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία

20:31

Φιντάν: Το Ιράν μπορεί να οδηγηθεί σε εμφύλιο - Να πατηθεί το κουμπί της ειρήνης και της εκεχειρίας

20:24

Βασιλάκης (Aegean): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή - Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027

20:12

Η TotalEnergies αναστέλλει περίπου το 15% της παγκόσμιας παραγωγής της πετρελαίου και φυσικού αερίου

20:04

Μητσοτάκης σε Μινζάτου: Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος πρέπει να αποτελεί αλλά και ευρωπαϊκή προτεραιότητα

19:56

Τι σηματοδοτεί το διάγγελμα Χαμενεί: Τα μηνύματα κλιμάκωσης και τα νέα μέτωπα

19:41

Ιράν: «Πολλά πλοία μπορούν ακόμη να διασχίσουν το Στενό του Ορμούζ - Δεν έχουμε ποντίσει νάρκες»

19:36

Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε συναγωγή - Νεκρός ο δράστης

19:32

ΑΑΔΕ: Προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων Β’ Τριμήνου 2026

19:20

ΟΣΕ: Επ’ αόριστον αναστολή λειτουργία του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα

19:19

Πτωτικό «2 στα 2» στις ευρωαγορές

19:07

Πιερρακάκης: Η ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης απαιτεί ισχυρές επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο

18:57

Στουρνάρας: Η Μέση Ανατολή μπορεί να ξαναφέρει στασιμοπληθωριστικές πιέσεις

18:45

EE: Ζήτησε να επισκεφθεί την Ουκρανία για να επιθεωρήσει τον αγωγό Druzhba

18:38

ΔΟΕ: «Η μεγαλύτερη διαταραχή εφοδιασμού πετρελαίου στην ιστορία»

18:31

Eurobank: Η οικονομία ανέκτησε το 48,7% των απωλειών της κρίσης χρέους - Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης το 2025

18:30

Ουκρανία: Ανοίγει στους συμμάχους την πρόσβαση στα δεδομένα του πεδίου της μάχης στα μοντέλα AI

gazzetta
gazzetta reader insider insider