Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο υγιείς χώρες του κόσμου (pics)
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο υγιείς κατοίκους του πλανήτη. Δείτε ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Bloomberg έφτιαξε μια λίστα με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Εκεί μπορεί κανείς να δει έναν κατάλογο με 169 χώρες που συνδυάζουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για καλή υγεία.

Διατροφή, καιρικές συνθήκες, καλά οργανωμένο σύστημα υγείας και υψηλό προσδόκιμο ζωής είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μια χώρα μπορεί να βρεθεί ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεν ψηλά σε αυτήν την κατάταξη, ωστόσο υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 26η από την 20ή.

Η Ισπανία έχει πάρει τον θρόνο ανάμεσα στις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεσογειακή δίαιτα, η οποία είναι γνωστό πως κάνει καλό στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία των Ισπανών αλλά και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Άλλωστε η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα που αγαπά την πίτσα, το κρασί και την καλή ζωή βρίσκεται στο νούμερο δύο της λίστας με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου. Η μεσογειακή διατροφή και οι ποιοτικές πρώτες ύλες φαίνεται πως είναι το μυστικό των Ιταλών για τη νεανικότητα και την καλή υγεία.

Τι είναι αυτό που κάνει τους κατοίκους της Ισλανδίας να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα; Ο μικρός πληθυσμός, η διαβίωση σε πιο ήρεμους ρυθμούς, τα πασίγνωστα λουτρά Blue Lagoon και η διατροφή από κρέατα ελευθέρας βοσκής και φρέσκων θαλασσινών είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν καταλυτικό ρόλο στην καλή τους υγεία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορεί να κινείται σε έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα της, όμως έχει τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 65 έτη και μάλιστα με καλή υγεία. Πώς το καταφέρνει αυτό; Το μυστικό της μακροζωίας σε αυτή τη χώρα είναι η διατροφή που προάγει την μείωση των ασθενειών σε μεγάλο βαθμό.

Η Ελβετία βρίσκεται συχνά σε λίστες με την λέξη «καλύτερη» στον τίτλο τους και μάλιστα στις υψηλότερες θέσεις. Η χώρα συνδυάζει το «δυνατότερο» σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το κλίμα της χώρας, με τον καθαρό και φρέσκο αέρα και το σκι στις Άλπεις.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Meteo: «Βούλιαξε» η Ήπειρος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

23:47

NASA: Στις 6 Μαρτίου η αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη

23:35

Η Σουηδία θα αναπτύξει μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στη γλώσσα της

23:24

Ξύπνησαν οι αγοραστές στη Wall Street - Πολυτάραχη εβδομάδα με «πράσινο» χρώμα

23:11

Συναγερμός στο Παρίσι: Aπειλητικά emails για βόμβες - Εκκενώνονται κτίρια

22:56

Ζελένσκι: Δεν χάνουμε τον πόλεμο - Ο στρατός απελευθέρωσε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο

22:43

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:29

QNR: Δεν προχωρά στην εξαγορά του 51% της AlphaCons

22:15

Μπέσεντ: Με τους νέους δασμούς τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2026

22:01

Άλμα για χρυσό και ασήμι στην σκιά των δασμών Τραμπ

21:44

Η Ουάσινγκτον διαπραγματεύεται με Ινδία την αγορά πετρελαίου από Βενεζουέλα

21:31

Διευκρινίσεις από Άρειο Πάγο για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

21:17

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 52 εκατ. ευρώ

21:04

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη πρόεδρος του CDU

20:48

FTSE Russell: Στον Emerging Europe Large Cap οι Viohalco και CrediaBank - Αλλαγές για 9 ελληνικές μετοχές

20:34

Ο Τραμπ απαντά στο Ανώτατο Δικαστήριο: Νέος παγκόσμιος δασμός 10%

20:24

Capital Clean Energy Carriers: Υπερκάλυψη 1,75 φορές για το ομόλογο - Στο 3,75% το επιτόκιο

20:12

Μερτς: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει τη γλώσσα της ισχύος»

19:58

Riviera Tower: Έχει φτάσει στον 42ο όροφο - Ο υψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

19:44

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 27 Φεβρουαρίου

19:32

Με 5,05% η Quest στην Fourlis

19:21

Γαλλία: Τηλεδιάσκεψεις κορυφής για Ουκρανία και Αρκτική την επόμενη εβδομάδα

19:18

Νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές με αμερικανικό «αέρα»

19:04

«Σε επιφυλακή» ο στρατός του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράν

18:58

Η Ακρίτας διαγράφεται από το ΧΑ στις 6 Μαρτίου

18:54

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με πόρους ΕΣΠΑ

18:47

Προχωρά η συνεργασία ΤΕΡΝΑ και UKRHYDROENERGO στην Ουκρανία - Η δήλωση Θεοχάρη

18:47

ΔΑΜ: Eπιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις - «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

18:35

Αγαπηδάκη: Η δημόσια υγεία γίνεται πράξη εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο

18:25

Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο Τραμπ από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider