KLM: Στα ολλανδικά δικαστήρια με κατηγορίες για greenwashing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
KLM: Στα ολλανδικά δικαστήρια με κατηγορίες για greenwashing
Η εταιρεία μηνύθηκε από ολλανδικές περιβαλλοντικές ομάδες, που ισχυρίζονται ότι η διαφημιστική καμπάνια Fly Responsibly ισοδυναμεί με greenwashing.

H KLM θα χρειαστεί να υπερασπιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου τη διαφημιστική καμπάνια της που προωθεί φιλικές προς το κλίμα πτήσεις, ύστερα από καταγγελίες για πράσινο ξέπλυμα (greenwashing).

Ο ολλανδικός βραχίονας διαφημίσεων της Air France-KLM «παραβιάζει τη νομοθεσία για τους καταναλωτές της ΕΕ, δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι οι πτήσεις της δεν συμβάλλουν στην επιδείνωση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσαν οι οργανώσεις περιβαλλοντικού ακτιβισμού Fossielvrij και Reclame Fossielvrij, που μήνυσαν την αεροπορική εταιρεία.

Το ολλανδικό παρατηρητήριο διαφημίσεων έκρινε πέρυσι ότι ήταν παραπλανητική η εκστρατεία της KLM που έλεγε στους πελάτες ότι μπορούσαν να πετάξουν χωρίς εκπομπές άνθρακα. Στη συνέχεια, η εταιρεία μηνύθηκε από ολλανδικές περιβαλλοντικές ομάδες, που ισχυρίζονται ότι η διαφημιστική καμπάνια Fly Responsibly ισοδυναμεί με greenwashing.

«Η KLM έχει φιλόδοξη κλιματική προσέγγιση και θα ήθελε να εμπλέξει τους πελάτες της στο θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την επικοινωνία της βιωσιμότητας και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τους τρόπους επικοινωνίας μας ώστε να προσδιορίσουμε τι μπορεί να βελτιωθεί με στόχο τη μέγιστη διαφάνεια» πρόσθεσε.

Οι αεροπορικές εταιρείες αγοράζουν αντισταθμίσεις άνθρακα ή προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να πληρώσουν επιπλέον γι' αυτές, ώστε να τους πείσουν ότι τα ταξίδια τους δεν θα συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα προγράμματα ωστόσο, που περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις και δράσεις για την προστασία των δασών, έχουν επικριθεί ως ανεπαρκή, παραπλανητικά ή αναξιόπιστα, γράφει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Τα αντιφατικά μηνύματα για τη σεζόν

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο

Παπανδρέου: Πολλοί οι πολέμιοι της Δημοκρατίας - Να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider