ΝΔ για προσφυγικό: Ανήμπορη πολιτικά η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ για προσφυγικό: Ανήμπορη πολιτικά η κυβέρνηση

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, άσκησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο βαλκανικός δρόμος είναι οριστικά σφραγισμένος, η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε καταυλισμό εγκλωβισμένων, οι οποίοι διαβούν κάτω από άθλιες συνθήκες που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «μπλοκαρισμένη ιδεολογικά και ανήμπορη πολιτικά δεν μπορεί να ασκήσει αποτρεπτική πολιτική».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κατ' αρχήν «θετική» τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, υποστήριξε όμως ότι είναι «πολύπλοκη, δύσκολη, ασαφής και προβληματική».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα εκτοξευθεί ο αριθμός των προσώπων που θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο, προκειμένου να αποφύγουν την απέλαση, τη στιγμή, που όπως σημείωσε, οι υπηρεσίες ασύλου δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων και οι δευτεροβάθμιες επιτροπές δεν λειτουργούν.

Έθεσε, τέλος, θέμα λειτουργίας του Κοινοβουλίου, λόγω της καθυστέρησης η οποία υπήρξε από την κατάθεση έως την συζήτηση της επερώτησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider