Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει υπόδειγμα για την υπέρβαση της κρίσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει υπόδειγμα για την υπέρβαση της κρίσης
«Πετύχαμε το στόχο της προστασίας της υγείας των Ελλήνων από τον κορονοϊό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

«Επιβεβαιώνω τη σταθερή λειτουργία του κοινοβουλίου με την παρουσία μου εδώ σήμερα, εν μέσω ειδικών συνθηκών», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις οικονομικές επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση.

«Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί εν μέσω της κρίσης», τόνισε, ενώ απηύθυνε έκκληση να «σταματήσει η αντιπαράθεση για τον τρόπο που λειτούργησε το κοινοβούλιο τους δύο τελευταίους μήνες. Καλώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση για κλείσιμο της Βουλής».

Η Βουλή, συνέχισε, λειτούργησε ως όφειλε, καθώς κυρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η εξέλιξη θα σταματήσει, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί σήμερα.

Η Βουλή, με τους νέους κανόνες που θεσπίσαμε, θα επανέλθει στην κανονική της λειτουργία με ένα πλούσιο νομοθετικό έργο, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

Πετύχαμε το στόχο της προστασίας της υγείας των Ελλήνων

Τους τελευταίους δύο μήνες η κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε, προτάσσοντας την προστασία της υγείας και τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «δαπανήσαμε πολλά και αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε».

«Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε επίσης.

«Πετύχαμε το στόχο της προστασίας της υγείας των Ελλήνων από τον κορονοϊό», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι δραματικές, πρωτόγνωρες και πολιεπίπεδες».

Μεγάλο πλήγμα στην οικονομία

Η οικονομία δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά το κράτος κατάφερε να στηρίξει τους πληγέντες από την πανδημία, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα τα οποία πήραμε έκαναν την αγορά να αντέξει. Πλέον λειτουργούμε χωρίς το βάρος των υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων», σημείωσε, για να επισημάνει πως η «Ελλάδα είναι πλέον στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου ως χώρα παράδειγμα για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό».

«Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ακμαίους πολίτες. Η επιτυχής αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μπορεί να γίνει το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την ανάταση της οικονομίας. Η Ελλάδα από παράδειγμα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, μπορεί να γίνει και υπόδειγμα για την υπέρβασή της», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider