Με επενδυτική ατζέντα ο Μητσοτάκης στο Νταβός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με επενδυτική ατζέντα ο Μητσοτάκης στο Νταβός
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κ. Μητσοτάκη είναι η οικονομία και οι συναντήσεις με πιθανούς επενδυτές στο Νταβός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στο χιονισμένο Νταβός για επενδυτικές επαφές κορυφής με σειρά στελεχών κορυφαίων επιχειρήσεων, παρά την παρουσία Τσαβούσογλου.

Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι στραμμένο, εν πολλοίς, στις εξελίξεις με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δεν αναμένεται να έχει κάποια συνάντηση σε αυτή την κατεύθυνση στο Νταβός της Ελβετίας. Τουναντίον και παρά την παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ελβετικό θέρετρο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει την ευκαιρία της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το σημείο συνάντησης ηγετών και ισχυρών παικτών της παγκόσμιας οικονομίας, για να κάνει μια σειρά ραντεβού επενδυτικού ενδιαφέροντος, τόσο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας οικονομίας όσο και με ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία.

Βεβαίως, αναφορές στα ελληνοτουρκικά θα υπάρχουν στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον καθηγητή Νάιαλ Φέργκιουσον στην Ολομέλεια του Φόρουμ. Και ενδιαφέρον έχει και η συνάντησή του την Παρασκευή με τον Μεσούντ Μπαρζανί, τον πρόεδρο της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς οι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών επέμεναν ιδιαίτερα να «ξαναπιαστεί» το νήμα της επαφής με το Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ και η κυβέρνηση θέλει να εκπέμψει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα και διατηρεί σχέσεις και δεσμούς σε όλη την περιοχή.

Οικονομία και επενδύσεις

Σε κάθε περίπτωση, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κ. Μητσοτάκη είναι η οικονομία. Άλλωστε και οι περισσότερες επαφές του εκεί είναι εστιασμένες. Στο μενού θα είναι και τα πλεονάσματα, με τον πρωθυπουργό να συναντά τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρυνό Λε Μερ στο περιθώριο του Φόρουμ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τόσο στην ομιλία του στο Φόρουμ, όσο και σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg το μεσημέρι.

Από εκεί και μετά, άκρως ενδιαφέροντα είναι τα…εταιρικά ραντεβού του πρωθυπουργού, όπως είχε γράψει το Reader.gr. Ο κ. Μητσοτάκης θα δει τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, ο οποίος και θα τον ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα δει και τον Ματ Μπρίτιν, επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ακόμα, έχουν κλειστεί ραντεβού με τον CEO του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ENEL Φραντσέσκο Σταράτσε, από την οποία προέρχεται και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ενώ έχει ακουστεί και για το ενδεχόμενο στρατηγικής σύμπραξης με τη ΔΕΗ σε δεύτερο χρόνο. Στην Ελλάδα ενδιαφέρεται να επενδύσει περαιτέρω η ζυθοποιία Heineken, με τον κ. Μητσοτάκη να βλέπει την οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Λοράν Ντεμπρού.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης θα δει τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe Σαρλότ Χογκ, τον πρόεδρο του Bloomberg Πίτερ Γκράουερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation Ταντάσι Μαέντα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες επαφές «στα όρθια», στους διαδρόμους του φόρουμ με στελέχη εταιρειών και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού; Όπως και στις υπόλοιπες επαφές του στο εξωτερικό, παρουσιάζει την Ελλάδα σαν μια χώρα που επιστρέφει μετά από έναν σχεδόν δεκαετή κύκλο ύφεσης, με μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση επικεφαλής, η οποία επιδιώκει να διευκολύνει τις συνθήκες για το επιχειρείν. Με άλλα λόγια, η εικόνα μιας χώρας που είναι ανοιχτή για business.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider