Χαμηλούς τόνους κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλούς τόνους κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ανησυχία για τα εθνικά θέματα
Με ενδιαφέρον, ανησυχία αλλά και προβληματισμό περίμεναν τα συμπεράσματα από την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να κρατάει χαμηλούς τόνους έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο αντιπολιτευτικός του λόγος αφορά Εθνικά θέματα και έτσι κάνει και για τη διάσκεψη του Βερολίνου, παρά την ανησυχία.

Με ενδιαφέρον, ανησυχία αλλά και προβληματισμό περίμεναν τα συμπεράσματα από την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στον ΣΥΡΙΖΑ, με πηγές της Κουμουνδούρου να σημειώνουν αργά το βράδυ πως «οι αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου για τήρηση του εμπάργκο όπλων και συνέχιση του πολιτικού διαλόγου αποτελεί θετική εξέλιξη αλλά είναι σαφές οτι έχει μέλλον».

«Στο πλαίσιο αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη να εξασφαλισθεί η άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στην εξέλιξη της διαδικασίας και ειδικά στις επιτροπές που θα συσταθούν και μπορεί να συνδέονται με τα Μνημόνια» συμπλήρωναν, ασκώντας για μία ακόμη φορά κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως παρά την συνομιλία που είχε με την Άγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της Ελλάδας στην σημαντική αυτή διάσκεψη.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως απέφευγαν να ανεβάσουν περεταίρω τους τόνους, σημειώνοντας πως θέλουν να έχουν όλα τα δεδομένα, πως θα αναλύσουν προσεκτικά τα όσα προέκυψαν από τη διάσκεψη του Βερολίνου και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί και στην συνέχεια θα κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Γενικότερα πάντως χαρακτηρίζουν «ανησυχητική» την εξωτερική πολιτική που έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνοντας μάλιστα και ως τελευταίο παράδειγμα την χθεσινή συνέντευξη του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Ο' Μπραιαν, που όπως σημειώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ «κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κι επιπλέον ζητά από την Ελλαδα να μην προβαίνει σε κινήσεις που αποξενώνουν τη γείτονα από το ΝΑΤΟ», τονίζοντας μάλιστα πως αυτό συμβαίνει «λίγες μόλις μέρες μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο».

Από την άλλη πάντως σημειώνοντας πως η κριτική που ασκούν πάνω στις κινήσεις της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα δεν γίνεται απλά και μόνο για «λόγους αντιπαράθεσης», έλεγαν πως η επίσκεψη του στρατηγού Χαφτάρ στην Ελλάδα, αλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Μέρκελ ήταν βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, αν και τελικά δεν έφεραν την χώρα μας στο τραπέζι των αποφάσεων στο Βερολίνο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider