Πέτσας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να μπορεί να συνδέσει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να μπορεί να συνδέσει
Συνεχίζονται οι γρίφοι εκ μέρους της κυβέρνησης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως η «ονοματολογία» πλήττει το κύρος του θεσμού.

Ένα πρόσωπο που να μπορεί να συνδέσει τα πολιτικά κόμματα και να είναι κοινής αποδοχής θα πρέπει να είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και επικαλέστηκε τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού περί προσώπου κοινής αποδοχής.

Υπό έλεγχο όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα -διευκρίνισε- δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β' εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider