Γιατί «κολλάει» η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί «κολλάει» η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ).

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία, από την επομένη κιόλας των εκλογών, με στόχο τη διεύρυνση και την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η διεύρυνση αυτή όμως δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να βρίσκει την προσδοκώμενη ανταπόκριση από την κοινωνία.

Όταν πρωτοξεκίνησε η συζήτηση για την εγγραφή των νέων μελών στην Κουμουνδούρου δεν κρατούσαν… μικρό καλάθι. Οι πρώτες εκτιμήσεις, που μιλούσαν για τη δυνατότητα εγγραφής ακόμα και 180.000 μελών (το 1/10 δηλαδή όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές), πολύ γρήγορα άρχισαν να «μαζεύονται» και μέχρι τον Σεπτέμβριο οι προσδοκίες είχαν μειωθεί στο μισό και βάλε, δηλαδή κάπου στα 70.000 μέλη.

Η ψηφιακή πλατφόρμα i-syriza, μέσω της οποίας κάποιος μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνει μέλος του κόμματος, βρίσκεται στον «αέρα» περίπου τρεις εβδομάδες και η «ορμή» των πρώτων ημερών έχει αρχίσει να περιορίζεται. Οι εκτιμήσεις πλέον μιλούν για εγγραφές που θα φτάσουν σε πολύ μικρότερο αριθμό από ό,τι αρχικά (αλλά και αργότερα), υπολογίζονταν.

Αυτός άλλωστε ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τους βουλευτές του, τη Δευτέρα το βράδυ, έδωσε μεγάλη βάση στο θέμα αυτό και ζήτησε από όλους να εργαστούν προκειμένου να προσεγγίσουν όσα περισσότερα μέλη μπορούν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την Αχαΐα και την Κρήτη θα επισκεφτεί την Βοιωτία, ο Πάνος Σκουρλέτης βρίσκεται διαρκώς στην επαρχία συμμετέχοντας σε ανοιχτές συζητήσεις, ενώ και τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος είτε έχουν ήδη παραβρεθεί, είτε θα παραβρεθούν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις εντός κι εκτός της Αττικής.

Ικανοποίηση πάντως υπάρχει για τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, τα οποία φαίνεται πως έχουν πάρει αρκετά «ζεστά» την υπόθεση διεύρυνσης και εγγραφής μελών κι έχουν συνεχείς επαφές στους τρεις τομείς στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα, δηλαδή αυτόν της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού αλλά και της νεολαίας.

Εξάλλου μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider