Τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

«Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες να «ακούνε πάντα τις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μαζί με την Πυροσβεστική είναι η μόνη αρμόδια να ενημερώνει για το τι συμβαίνει στα μέτωπα των πυρκαγιών».

«Προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων και η μετακίνησή τους σε ασφαλές μέρος» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη το πρωί αναμένεται η άφιξη 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία, στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.