Τσίπρας: Στόχος της επόμενης τετραετίας οι μόνιμες ελαφρύνσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Στόχος της επόμενης τετραετίας οι μόνιμες ελαφρύνσεις
«Μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία αλλά στην επόμενη τετραετία με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«H έξοδος από το μνημόνιο έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018» ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία αλλά στην επόμενη τετραετία με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ενάρετο κύκλο στον οποίο έχει μπει η οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Τα ανωτέρω ανέφερε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν νέα, άμεσα, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου.

Αναλυτικά, όπως έχει γράψει το insider.gr, τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22%, μετάταξη προϊόντων από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στον χαμηλό (13%), μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20% και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Τα σχέδια αυτά προβλέπουν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως η ζάχαρη, ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, το αλάτι, το ξύδι, τα ποτά, τα αλλαντικά, οι μαρμελάδες, οι σοκολάτες, τα προμαγειρεμένα φαγητά, το ψωμί του τοστ, οι φρυγανιές, κ.α..

Τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις έρχονται μετά την πιστοποίηση της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης της Ελλάδας για το 2018, η οποία φέρνει την κυβέρνηση σε πλεονεκτική θέση στις επικείμενες συζητήσεις για την προεκλογική αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider