Σεντένο σε insider.gr: Δεν συζητάμε επέκταση του προγράμματος

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο σε insider.gr: Δεν συζητάμε επέκταση του προγράμματος

Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον

Δεν γίνονται συζητήσεις για επέκταση του ελληνικού προγράμματος, επιβεβαίωσε απαντώντας στο insider.gr ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup στη διάρκεια εκδήλωσης του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, διαψεύδοντας εμμέσως σχετικά δημοσιεύματα από τον γερμανικό Τύπο.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν εξαιρετικά επικεντρωμένες στην ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, δήλωσε, και οι προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, σημείωσε, υπάρχουν αποφάσεις ακόμη που πρέπει να ληφθούν και, κυρίως, για την ελάφρυνση του χρέους και την εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος.

Είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο «πριν και μετά το πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο ίδιος και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η πρόοδος «ώστε να φτάσουμε στην ιδιοκτησία [του προγράμματος μεταρρυθμίσεων] από τον λαό, την κοινωνία και τις ελληνικές αρχές».

«Φυσικά υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας και, ειδικότερα, για το πλαίσιο ελάφρυνσης του χρέους σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και της τυπικής εποπτείας που θα διαδεχθεί το πρόγραμμα, όπως άλλωστε συνέβη και με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Σεντένο παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο κρίσιμο Washington Group που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider