Γαλλικά ΜΜΕ: Η Γαλλία δανείζει δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλικά ΜΜΕ: Η Γαλλία δανείζει δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες στην Ελλάδα
Τι συζήτησαν ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος με την γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. 

«Η Γαλλία δανείζει δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες στην Ελλάδα», αποκαλύπτουν γαλλικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με το skai.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω θέμα φέρεται να συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Οι φρεγάτες

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο γαλλικές φρεγάτες Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019, με ονόματα Αλσατία και Λωρένη, όπως τις έχουν ονομάσει οι Γάλλοι.

Οι δύο φρεγάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύχρονα συστήματα αεράμυνας περιοχής, ενώ είναι εξαιρετικές και στον αντιυποβρυχιακό πόλεμο. Έχουν μεγάλη ταχύτητα που φτάνει τους 27 κόμβους.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν οι δύο φρεγάτες να παραχωρούνται με τη μορφή δανεισμού - ως πλοίο ενδιάμεσης λύσης - μέχρι η Αθήνα να καταλήξει σε συζητήσεις για τις φρεγάτες με τις οποίες θα ενισχύσει το πολεμικό της ναυτικό.

Παράλληλα, στις προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας είναι η αναβάθμιση και η συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών C130 και C27, τα οποία έχουν νευραλγικό ρόλο στις ένοπλες δυνάμεις για τη μεταφορά προσωπικού αλλά και εξοπλισμού στα νησιά.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος των δύο υπουργών συζητήθηκαν και τα Ραφάλ, για τα οποία ενδιαφέρεται η Αθήνα - μένει να οριστικοποιηθεί η αναλογία νέων προς μεταχειρισμένα - ενώ συζητήθηκε και το δόγμα αμυντικής συνδρομής το οποίο προβλέπει την στρατιωτική υποστήριξη της μιας χώρας στην άλλη, σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής.

Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης και για το Σαρλ Ντε Γκωλ και το ενδεχόμενο διενέργειας κοινών ασκήσεων όταν αυτό θα βρίσκεται στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider