Παρατείνεται για τρεις μήνες η προστασία της πρώτης κατοικίας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατείνεται για τρεις μήνες η προστασία της πρώτης κατοικίας
Μετά τον Ιούλιο θα υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα που θα προβλέπει την επιδότηση των δανειοληπτών από το κράτος. Τις ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το πρωί της Πέμπτης.

Την παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr πώς δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.

Ειδικότερα, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας δεν ήταν ελκυστικό για τους δανειολήπτες, κάτι το οποίο καταδεικνύεται από ότι έχουν κατατεθεί μόλις 3.198 αιτήσεις στις τράπεζες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά τον Ιούλιο θα υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα που θα προβλέπει την επιδότηση των δανειοληπτών από το κράτος.

Το απόγευμα οι εξειδικεύσεις

Το πρόγραμμα αυτό που θα εξειδικευτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον υπουργό Οικονομικών θα έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο.

«Θα επιβραβεύει για πρώτη φορά τους συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά τον κορονοϊό», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δάνειων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.