Κοροναϊός: 15νθήμερη άδεια λόγω των κλειστών σχολείων σε κάθε γονιό, με ηλικιακό «κόφτη»

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: 15νθήμερη άδεια λόγω των κλειστών σχολείων σε κάθε γονιό, με ηλικιακό «κόφτη»
Η παροχή της «άδειας ειδικού σκοπού» όπως θα ονομάζεται, θα αφορά και τους δύο γονείς και θα έχει ηλικιακό «κόφτη», δηλαδή θα αφορά γονείς παιδιών που φοιτούν έως και στη Γ΄Γυμνασίου.

Άδεια 15 ημέρων στους εργαζόμενους γονείς μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αναλάβουν την μέριμνα των παιδιών τους το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Η παροχή της «άδειας ειδικού σκοπού» όπως θα ονομάζεται, θα αφορά και τους δύο γονείς (15 ημέρες στη μητέρα και 15 ημέρες στον πατέρα) και θα έχει ηλικιακό «κόφτη», δηλαδή θα αφορά γονείς παιδιών που φοιτούν έως και στη Γ΄Γυμνασίου.

Το μέτρο τέθηκε επί τάπητος στην απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η άδεια αναμένεται να λειτουργήσει ως μέτρο ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, δεδομένου ότι οι γονείς θα φροντίσουν τα παιδιά τους τα οποία θα μείνουν σπίτι εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο επιμερισμός κόστους αυτού του μέτρου, καθώς δεν είναι σαφές αν θα επιβαρύνει μόνο το κράτος και τους εργοδότες, ή θα αναλάβουν μέρος του και οι εργαζόμενοι, ενδεχομένως με τον συμψηφισμό κάποιων ημερών με την ετήσια άδειά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider