Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες
Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η απόφαση έχει στόχο την προστασία της κοινωνίας απέναντι στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Το κλείσιμο του συνόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, για 14 ημέρες, αποφάσισε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η απόφαση έχει στόχο την προστασία της κοινωνίας απέναντι στην εξάπλωση του κοροναϊού. Η απόφαση αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς.

Συνολικά 89 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο και σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, πρόκειται για χρηματιστή, σε γνωστή εταιρεία.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider