Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων
«Θα στηρίξουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, γι’ αυτόν μειώνουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε σημαντικό κλάδο της οικονομίας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά την επίσκεψή μας στις ΗΠΑ, μεγάλη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνοιξε γραφεία στην Αθήνα και ετοιμάζει joint venture ύψους μισού δισ. ευρώ. Μεθαύριο Δευτέρα, από άλλη εταιρεία ανακοινώνεται και δεύτερη επένδυση, εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε σημαντικό κλάδο της οικονομίας», αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, το πρωί του Σαββάτου.

«Δεν υπάρχει μεγάλο επενδυτικό project που δεν προχωρεί»

«Δεν υπάρχει μεγάλο επενδυτικό project που να μην προχωρεί. Υπάρχει, όμως, η ψευδής εικόνα ότι εμείς ασχολούμαστε μόνο με τις μεγάλες επενδύσεις. Ο κ. Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ομιλία του χθες στο συνέδριο της ΕΣΕΕ σ’ έναν τομέα της πολιτικής μας για τον οποίο είμαι εξαιρετικά υπερήφανος: ουδέποτε στο παρελθόν, το παρεμπόριο στην Ελλάδα δέχθηκε τόσο μεγάλο χτύπημα όσο αυτήν την περίοδο. Όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Ελλάδας και η ΕΣΕΕ μας έχουν δώσει εγγράφως συγχαρητήρια. Η πάταξη του παρεμπορίου αφορά τον φτωχό μικρομεσαίο έμπορο. Για παράδειγμα, χθες σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας «καθαρίστηκε» το παρεμπόριο βιβλίων, το οποίο γινόταν μάλιστα απέναντι από βιβλιοπωλεία, που πληρώνουν τα ενοίκια και τους φόρους τους και υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Θα στηρίξουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία

«Θα στηρίξουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, γι’ αυτόν μειώνουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Για να γυρίσει η ελληνική οικονομία, καλές οι μεγάλες επενδύσεις, αλλά θα πρέπει η μικρομεσαία επιχείρηση να «σηκωθεί», πρόσθεσε.

«Είχαμε με τον κ. Πρωθυπουργό δύο σημαντικά ταξίδια στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις αρχές της εβδομάδας. Ουδέποτε οι σχέσεις της Ελλάδας με αυτά τα κράτη ήταν τόσο καλές όσο σήμερα. Οι επενδυτικές προσδοκίες που υπάρχουν απ’ αυτές τις χώρες είναι πολύ μεγάλες», σημείωσε, επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider