Fed: Επεκτείνει την διενέργεια πράξεων repos μέχρι το Νοέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Επεκτείνει την διενέργεια πράξεων repos μέχρι το Νοέμβριο
Συνεχίζει να προσφέρει χρήμα στην αμερικανική αγορά η Fed της Νέας Υόρκης.

Επεκτείνει το χρονοδιάγραμμά της για την διενέργεια πράξεων repos η Fed της Νέας Υόρκης προσπαθώντας να τονώσει την ρευστότητα στο αμερικανικό σύστημα.

Η Fed της Νέας Υόρκης θα συνεχίσει να προσφέρει μέσω ολονύκτιων δημοπρασιών repos ύψους τουλάχιστον 75 δισ. δολαρίων στις τράπεζες κάθε μέρα μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα πραγματοποιήσει και μακροπρόθεσμες συμφωνίες επαναγοράς που θα κυμαίνονται από 6 ημέρες έως 15 ημέρες μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα οι αμερικανικές τράπεζες κατάφεραν να αντλήσουν 63,5 δισ. δολάρια μέσω repos σε μια ολονύκτια δημοπρασία. Στο αρχικό της πλάνο η Fed είχε ανακοινώσει πως θα διοχέτευε χρήμα στην αγορά μέσω repos μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

  • Τζερόμ Πάουελ: Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις

Τα απογοητευτικά στοιχεία τόσο της απασχόλησης όσο και του κλάδου των υπηρεσιών και της μεταποίησης που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη πυροδότησαν νέα σενάρια για μείωση των επιτοκίων από τη Fed με τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ να μην σχολιάζει κάτι.

Ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον πως η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει κάποιες μακρπρόθεσμες προκλήσεις που προέρχονται από τη χαμηλή ανάπτυξη, το χαμηλό πληθωρισμό και τα χαμηλά επιτόκια, αλλά σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μετα την απότομη άνοδο στο κόστος δανεισμού ο πρόεδρος της Fed ανέφερε πως θα μπορούσε να εξεταστεί ως πιθανή λύση η αγορά περιουσιακών στοιχείων (asset purchase).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider